YEREL HABERLER - 27 Ekim 2016 Perşembe 16:57

Özel hastanenin binası artık sağlık bakanlığına devir oldu

A
A
A
Özel hastanenin binası artık sağlık bakanlığına devir oldu

AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, ilçede 2005 yılında kamu arazisine özel müteşebbis eliyle yapılan özel hastanenin iflas etmesinin ardından mevcut hizmet binasının hazineye devir olduğunu söyledi.
Fatsa İlçesinde yaklaşık 10 yıl önce yapılmaya başlanan ancak yaşanan bir takım sorunlardan dolayı hizmete giremeyen özel hastane ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı.
Bu gelişmeler ile ilgili özel bir açıklama yapan AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, " Fatsa İlçemizde 2005 tarihinde özel bir hastane kurulmak üzere yatırım faaliyete geçtiği yıldan itibaren her yıl en az 80 kişi çalıştırması şartıyla 5084 sayılı kanunun 5’nci maddesine göre ‘Özel Hastane’ kurulmak şartıyla bir firmaya bedelsiz olarak burası devir olmuştu. Devir olduktan sonra şirket burada 18 ay içinde yatırımı bitirilmesi kaydıyla ve faaliyete geçtikten sonrada 80 kişi çalıştırma taahhüttü ettiği nokta bir sözleşme şartları vardı. Bu sözleşme şartları neticesinde en son gelinen tarih itibariyle Fatsa İcra Dairesi’;nin 27.07.2016 tarihli 2016-2 iflas sayılı yazının şirketin iflas ettiği kararı verildiği bildirilmiş olup, bu hususla ilgili bilgi bakanlığa da bildirmişti. Bakanlıkta görevli uzmanlar tarafından yapılan inceleme neticesinden sonra en son burası Evkaf Mahallesindeki mülkiyeti hazineye ait olan 4 bin 350metre karelik yer Özel Hastane olacak yer maliye hazinesine geçmiştir. Maliye hazinesi de buranın arsa ve binasıyla birlikte devir almıştır. Burası Sağlık Bakanlığı’na tahsis edildi. İlerleyen günlerde yapılacak istişare sonucunda ilçemizde sağlık ile alakalı ne yapılacak ilçe halkının hizmetine sunulacak" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı siyah-beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Muçi’nin pasında Milot Rashica’nın ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak kale direğinin dibinden auta gitti. 13. dakikada Rashica’nın sol taraftan ortasında Ankaragücü savunmasında Kazımcan’ın ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğine çarparak kornere gitti. 18. dakikada Rashica’nın pasında topla buluşan Gedson, bekletmeden pasını Muçi’ye verdi. Bu oyuncunun ceza yayı içerisinden vuruşunda top kaleci Bahadır’ın solundan filelerle buluştu. 1-0 22. dakikada Gedson’un ceza yayı gerisinden sert vuruşunda kaleci Bahadır sol köşeye gelen topu kornere çeldi. 39. dakikada Morutan’ın sağ taraftan ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortada kaleye yönelen top önce üst direğe çarptı ardından kaleci Ersin meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Pozisyonu devamında kale önünde Efkan’ın kafa vuruşunu Svensson uzaklaştırdı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson, Al Musrati, Ghezzall, Muçi, Rashica, Muleka Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Alex Chamberlain, Demir Ege Tıknaz, Fahri Kerem Ay, Mustafa Erhan Hekimoğlu Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren, Tolga Ciğerci, Morutan, Efkan Bekiroğlu, Bassogog, Sowe Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Chatzigiovanis, Pedrinho, Saponara, Flips, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Gol: Ernest Muçi (dk. 18) (Beşiktaş) Sarı kart: Jonas Svensson (Beşiktaş)
Bursa Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel “Dede Helvası” buluşması yoğun katılımla gerçekleşti . Birlik ve beraberliğin yaşandığı etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı. Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde yaşayanların geleneksel olarak sürdürdükleri “Dede Helvası” etkinliği bu yıl da büyük ilgi gördü. Selanik Krifçe Köyü’nden 1924 yılında mübadele nedeniyle göç edenlerin; yayılan hastalıklara karşı şifa amacıyla helva dağıtması bir geleneğe dönüştü ve 98 yıldır sürdürülüyor. Başköylüler’in bu yıl da aksatmadan sürdürdüğü Dede Helvası’na, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Nilüfer İlçe Kaymakamı Murat Süzen, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Aydın, Nilüfer İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdal Akbaş, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Başköy Muhtarı Recep Uslu ile çevredeki mahallelerin muhtarları, gaziler ve mahalle halkı katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 98 yıllık geleneğin yaşatılmasının çok değerli olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği de güçlendirdiğini ifade etti. Buluşmada, mevlidin okunması ve duaların edilmesinin ardından konuklara pilav ve helva ikramı yapıldı. Çok sayıda kişi pilav ve helvayı afiyetle yerken, sağlık, bolluk ve bereket için de dua etti.