POLİTİKA - 04 Aralık 2016 Pazar 14:35

Sorgun: “Terör örgütleri gözümüzü boyamasın”

A
A
A
Sorgun: “Terör örgütleri gözümüzü boyamasın”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, Türkiye’nin zor günler geçirdiğini belirterek, “Ülkemiz içeride ve dışarıda zor günlerden geçiyor. Biz çeliklenmiş bir milletiz ve biz son çeliklenmeyi 15 Temmuz’da yaptık. Türkiye terör örgütleri ile kıskaca alınmak isteniyor. PKK, DAEŞ, DHKP-C, YPG hepsi bir kukla” dedi.
AK Parti Ordu İl Başkanlığı tarafından il ve ilçe düzeyindeki çalışmaları gözden geçirmek, teşkilatlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğini sağlamak, örnek çalışmaları duyurmak, sorunları tahlil etmek, yerel ve genel hizmetleri gözden geçirmek amacıyla “Genişletilmiş İl Danışma Meclisi” toplantısı yapıldı. AK Parti Ordu İl Başkanlığı’nda yapılan “Genişletilmiş İl Danışma Meclisi” toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı ve Metin Gündoğdu, AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, ilçe belediye başkanları, il başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

“Terör örgütleri bir kukla”
Sorgun, Türkiye’nin zor günler geçirdiğini belirterek bu durum karşısında dik durulması gerektiğini söyledi. Terör örgütlerinin bir kukla olduğunu ifade eden Sorgun, “Ülkemiz içeride ve dışarıda zor günlerden geçiyor. Biz çeliklenmiş bir milletiz ve biz son çeliklenmeyi 15 Temmuz’da yaptık. Türkiye terör örgütleri ile kıskaca alınmak isteniyor. PKK, DAEŞ, DHKP-C, YPG hepsi bir kukla. DAEŞ dediğimiz şey dünyanın her yerinden insan toplanmış, kültürleri ayrı, dilleri ayrı, dinleri ayrı, mezhepleri ayrı, meşrepleri ayrı her şeyleri ayrı. Ama bir yıl içinde eğitimden petrol çıkarmaya her şeyi öğrenmişler ’kim öğretti size bunları?’ Patronları. FETÖ’nün patronu kimse PKK’nın patronu aynı, DAEŞ’in patronu aynı, DHKP-C’nin patronu aynı, YPG’nin patronu da aynı. Sakın bunlar bizim gözümüzü boyamasın. O yüzden biz içeride taş gibi olacağız. Onun için önümüzde bir mekanizmayı değiştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Sistemin adı değil içeriği önemli”
Konuşmasında anayasa değişikliğine de değinen Sorgun, sistemin adından çok içeriğinin önemli olduğuna vurgu yaparak, “Önümüzdeki günlerde önümüze anayasa değişikliği gelecek. Adı başkanlık olur, ’cumhurbaşkanlığı’ olur. Adından ziyade içeriği önemlidir. Zaten biz bunun adımını attık. Zaten halk seçiyor” şeklinde konuştu.
Toplantı konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.