YEREL HABERLER - 29 Mart 2017 Çarşamba 17:01

Tarihi ev çocuklara tahsis ediliyor

A
A
A
Tarihi ev çocuklara tahsis ediliyor

Altınordu Belediyesi tarafından Taşbaşı Mahallesi’nde restore edilen bir tarihi bina çocukların kullanması için Sanat Atölyesi’ne dönüştürülüyor.

Altınordu Belediyesi tarafından Taşbaşı Mahallesi’nde restore edilen bir tarihi bina çocukların kullanması için Sanat Atölyesi’ne dönüştürülüyor.


Çocukların bu atölyede zeka ve el becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Başkan Engin Tekintaş, bu kapsamda Trabzon’da faaliyet gösteren MiniaTech Teknoloji Tasarım Atölyesi’nde incelemelerde bulundu. Atölye yetkilisi Mustafa Durmuş’tan bilgiler alan Başkan Engin Tekintaş, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, Sanat Atölyesi’ni 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yetiştirerek çocuklara güzel bir hediye vermek istediklerini söyledi.


Çocuklara gelecekte dünyada yarışabilecekleri bir teknolojiyi kazandırabilme arzusuyla bu projeyi hayata geçirmek istediklerini kaydeden Başkan Engin Tekintaş, şu bilgileri verdi: "Çocuklarımızın gelişimine katkı sunan MiniaTech Teknoloji Tasarım Atölyesindeyiz. Biz de Altınordu Belediyesi olarak Taşbaşı Mahallemizde çocuklarımıza bir Sanat Atölyesi oluşturuyoruz. Küçük yaştan itibaren çocuklarımızın teknoloji ve ahşap üzerindeki tüm sanatsal faaliyetleri yapabilecekleri Sanat Atölyesi uygulamasının hazırlığını yürütüyoruz. Çocuklarımıza gelecekte dünyada yarışabilecekleri bir teknolojiyi kazandırabilme arzusuyla yola çıktık. İncelemelerde bulunduğumuz teknoloji atölyesinde gördüklerimiz bizleri mutlu etti. Çocuklarımızın yaptığı kimyasal içermeyen sağlığı tehdit etmeyen el becerilerini artıran ahşap oyuncakları görüyoruz. Diğer yandan çocuklarımızın yaptığı robot çalışmalarını gördük. Dünyada yarışmamız gereken en önemli uygulamadır diye düşünüyoruz. Altınordu Belediyesi olarak bizde hızlı bir şekilde bu hazırlıklarımızı tamamlayıp Sanat Atölyesini çocuklarımızın hizmetine açmak istiyoruz. İnşallah 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na bu sanat atölyesini yetiştirip çocuklarımıza güzel bir hediye olsun istiyoruz."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir