YEREL HABERLER - 30 Mart 2017 Perşembe 15:52

Tüm ödülleri topladılar

A
A
A
Tüm ödülleri topladılar

Ordu’da liseler arası yapılan bisiklet ve havalı atışlarda Ünye Anadolu Lisesi kızlarda ve erkeklerde tüm ödülleri topladı.

Ordu’da liseler arası yapılan bisiklet ve havalı atışlarda Ünye Anadolu Lisesi kızlarda ve erkeklerde tüm ödülleri topladı.


Ünye Anadolu Lisesi, Ordu genelinde ilçelerinde dereceye girenlerin il birinciliği için yarıştığı atıcılık yarışmasında havalı tabanca dalında kızlarda il birincisi, yine havalı tabanca dalında erkeklerde il birinciliği, havalı tüfek dalında kız ve erkeklerde il ikinciliğini aldılar.


Karadeniz Bölge yarışmasının Trabzon’da yapılacağını belirten Beden Eğitimi Öğretmeni Muharrem Kılıçarslan, “Yarışmalar için hazırlıklarımıza okul açılışından itibaren yapıyoruz. İl birincisi olduğumuz için sevinçliyiz. Trabzon’da 7 Mayıs’ta yapılacak olan bölge birinciliği için yarışacağız. Geçtiğimiz sezon atıcılıkta kızlarda Sakarya’da yapılan Türkiye finallerinde üçüncü olduk. Başarılarımız tesadüf değildir” dedi.


Bisiklet yarışında da Ünye Anadolu Lisesi A ve B kategorilerinde birincilikleri alarak Mayıs ayında Çanakkale’de yapılacak olan Türkiye finallerine gitmeye hak kazandılar.


Yapılan yarışmalarla ilgili olarak bilgi veren Beden Eğitimi öğretmeni Muharrem Kılışarslan, “Genç kızlar B kategorisinde 15 kilometre yol kat edildi ve en iyi dereceyi biz yaparak il birincisi, yine B kategorisinde erkeklerde 25 kilometre de il birinciliğini elde ettik. Yine okul olarak A kategorisinde erkeklerde 35 kilometre de il birincisi olduk. Böylelikle Mayıs ayının ilk haftasında yapılacak olan yarışmalarda Ordu ilini Ünye Anadolu Lisesi temsil edecek. Burada da çalışmalarımızı aynı titizlikle yaptık. Aynı zamanda bu başarılarımız tek başına değil veli, öğrenci ve okul olarak bir bütünlüğü sağlayıp birlikte bu başarılara imza attık. Hedefimiz Türkiye dereceleri ile adımızı ve Ordumuzu en iyi şekilde temsil etmektir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Bakan Abdulkadir Uraloğlu: “İstiyoruz ki en yüksek oy ile büyükşehir ve 18 ilçemizi alalım” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Allah’ın izniyle Trabzon’da, Arsin’de 18 ilçemiz büyükşehrimizle beraber bu seçimi alacağız. Ama biz istiyoruz ki en yüksek oy ile alalım. Gururlanalım. Bütün Türkiye’de sadece Trabzon’da değil. Cumhurbaşkanımıza karşı daha böyle memnuniyet verici bir şekilde çıkalım inşallah” 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında memleketi Trabzon’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Arsin ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Mitingde AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç ve Arsin Belediye Başkan adayı İbrahim Küçük’e destek isteyen Bakan Uraloğlu, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’a ayrı değer verdiğini söyledi. Bakan Uraloğlu, Atayurt ve Santa Harabeleri yolu projelerinin 5 yıllık süreçten gündemden çıkartılacağını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanı’mızın Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’umuza, Arsin’imize verdiği değeri hepimiz biliyoruz gerçekten. Bütün Türkiye’deki sonuçları takip ederken Trabzon’u mutlaka ayrı bir takip eder. Trabzon’a mutlaka ayrı bir değer verir. Onun yol arkadaşları arasında birçok Trabzonlu kardeşimiz, arkadaşımız oldu. Hep beraber olduk, daha yakın olan arkadaşlarımız oldu. Bizde şimdi bu görevle beraber bütün 81 ile olduğu gibi Trabzon’umuza da, Arsin’imize de inşallah önümüzdeki süreçte çok daha hizmet edeceğiz. 2003-2004 yılında Trabzon’da görev yaptım. Şu sahil yolu geçebiliyor muyduk oradan? Cumhurbaşkanımız geldi, hızlandırdı yolu bitirdik. Yolları Samsun’dan Sarp’a kadar bitirdik. Tertemiz oldu. En ufak bir sıkıntısı yok. Şimdi Arsin’de lazım olanlar var. Ben biliyorum. Bir Atayurt yolumuz vardı. Ben önceki görevimde de gelmiş bakmıştım defaatle bakmıştım. Orada çalışmalarımız sanki biraz yavaşladı. Bir ikmal ihalesi yapmamız gerekiyor. İnşallah önümüzdeki ay ikmal ihalesini yaparak yolumuza devam ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Şimdi dediler ki yukarıya doğru da Santa yolu var. Burayı da karayolları ağına al. Dedim ki şöyle yapalım. Büyükşehir ile beraber karayolları iş birliğiyle beraber o Santa’ya kadar olan yolu da bitirelim. Bu da hayırlı uğurlu olsun. Onun haricinde bizim grup yollarımız var, mahalle yollarımız var köy yollarımız var. Biz Arsin Belediyemizle, büyükşehir belediyemizle karşılıklı ve yine Karayollarımızla, Ulaştırma Bakanlığımızla paslaşacağız. Şu yol konusunu Allah’ın izniyle 5 yıllık süreçte sizin gündeminizden çıkaracağız. Bu da hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 31 Mart seçimlerine 1.5 gün kaldığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Allah’ın izniyle Trabzon’da, Arsin’de 18 ilçemiz büyükşehrimizle beraber bu seçimi alacağız. Ama biz istiyoruz ki en yüksek oy ile alalım. Gururlanalım. Bütün Türkiye’de sadece Trabzon’da değil. Cumhurbaşkanımıza karşı daha böyle memnuniyet verici bir şekilde çıkalım inşallah. Şurada 1.5 günümüz kaldı” ifadelerini kullandı.
Aydın Silajlık mısıra alternatif sorgum otu Aydın’da yaygınlaştırılacak Aydın’da çok fazla su isteyen silajlık mısıra alternatif olarak ekilen ve ilk hasatta 7,5 ton verim alınan sorgum bitkisinin yaygınlaştırılması amacıyla Kuyucak ve Efeler’de üreticilere 5 ton sorgum sudan otu melezi tohumu dağıtıldı. Önemli tarım kentlerinden olan Aydın’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde silajlık mısıra alternatif olarak ekilen silajlık sorgum üretiminin ilk hasadında 7,5 ton verim elde edilirken, pilot olarak 11 ilçede uygulanan ve az sulamayla yüksek verim elde ettiren üründen, çiftçiler de memnun kaldı. Proje kapsamında Bozdoğan, Çine, Efeler, Germencik, İncirliova, Karpuzlu, Koçarlı, Kuyucak, Nazilli, Sultanhisar ve Yenipazar olmak üzere 11 pilot ilçede 2 bin 600 dekar alana ekilen 12 ton sorgum sudan otu melezi tohumundan, yeşil ot olarak dekara ortalama 3,2 ton, silajlık olarak dekara ortalama 7,5 ton verim elde edildi. Suyun verimli kullanılması hedefiyle gerçekleştirilen proje, üreticiler tarafından da olumlu karşılanırken, sorgum otu kullanımının yaygınlaştırılması hedefiyle çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şubesi tarafından yürütülen “Sorgum Sudan Otu Melezi Üretiminin Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında da üreticilere yüzde 75 hibe yüzde 25 çiftçi katkılı olarak tohum dağıtımı devam ediyor. Çalışmalarına devam eden ekipler, son olarak Efeler ve Kuyucak ilçesinde sorgum tohumu dağıtımı etkinliği gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen etkinlikte üreticilere Efeler’de 3 ton, Kuyucak’ta 2 ton olmak üzere toplam 5 ton sorgum sudan otu melezi tohumu dağıtıldı.
İzmir Seferihisar’da Gündüz Çocuk Bakımevi ve Oyun Sokağı açıldı Doğanbey-Payamlı Gündüz Bakım Evi ve Oyun Sokağını hizmete açan Seferihisar Belediyesi, hem ilçedeki çocukların hem de annelerin yüzünü güldürdü. Annelerin çocuklarını güvenle emanet edebileceği merkez, çocukları hem eğitecek hem de eğlendirecek. Seferihisar Belediyesi, Doğanbey-Payamlı Gündüz Bakım Evi ve Oyun Sokağını hizmete açtı. İlçedeki annelerin büyük ilgisini çeken merkez, çocukların da yeni eğlence mekanı oldu. Çocuk oyun grubundan oluşan bir park ve masal evi bulunan merkezde, 4-5 yaş çocuklara ve tuvalet eğitimini almış 3 yaşındaki çocuklara eğitim verilebilecek. Sezonluk olarak otel ve restoran gibi işletmelerde çalışan annelerin 6 yaş çocuklarına da eğitim verecek merkez, gün içerisinde; pazara, hastaneye giden, işi olan anneler için belli saatlerde çocuklarını bırakabilecekleri bir yer olarak hizmet verecek. Ayrıca çocuklarını bekleyen aileler, hocalar eşliğinde; resim, satranç, spor gibi aktiviteler yapacak, kafeterya da vakit geçirebilecek. Güçlü bir toplumun güçlü bireyler yetiştirerek mümkün olacağını belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, bunun için sosyal belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını vurguladı. Başkan Yetişkin, “Eğer bir anne çocuğunu bırakacak yeri olmadığı için çalışamıyorsa o kadından güçlü olmasını bekleyemeyiz. Eğer bir çocuk ekonomik zorluklardan kaynaklı kreşe gidemiyorsa, o çocuğun diğer çocuklar kadar başarılı olmasını bekleyemeyiz. İşte bu yüzden fırsat eşitliğini sağlamak da sosyal belediyecilik anlayışına sahip belediyelere düşüyor. Biz Seferihisar Belediyesi olarak tüm çalışmalarımızı bu anlayış ile sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Artan fiyatların hem aileleri zora soktuğunu hem de çocukların eğitim ve sosyal alanlara erişim gibi konularda fırsat eşitliğini ortadan kaldırdığını belirten Yetişkin, “Doğanbey-Payamlı Gündüz Bakım Evi, çalışan anneler için bir kurtarıcı olacak. Yalnızca çalışan anneler için değil, çocuğunun sosyalleşmesini ve iyi bir eğitim almasını isteyen; fakat fahiş fiyatlardan kaynaklı bu imkana erişemeyen herkes için bir kurtarıcı olacak. Aynı zamanda Türkiye’ye örnek olacak projemiz, çocuk oyun sokağının ilk örneğini de bugün burada açıyoruz. Burası, sokaklar güvenli olmadığı için evlerde akıllı telefonlara ve tabletlere mahkum bırakılan çocuklarımızın gelip başka çocuklar ile özgürce oynayabileceği bir sokak olacak. İlk örneğini Doğanbey-Payamlı’da hayata geçirdik. Bundan sonra da Seferihisar’ın bir çok mahallesinde Çocuk Oyun Sokakları yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.