EĞİTİM - 19 Ocak 2018 Cuma 16:11

Ünye’de tatile giren öğrencilere kitap desteği

A
A
A
Ünye’de tatile giren öğrencilere kitap desteği

2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını son ders zilinin çalması sebebiyle Ünye’de karne töreni Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını son ders zilinin çalması sebebiyle Ünye’de karne töreni Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi. Törende öğrencilere test kitapları dağıtıldı.


Karne töreninde konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Bugün sizler için en güzel günlerden bir tanesi. Ünye Belediyesi olarak eğitimin sürekli yanında olmaya devam ediyoruz. Okullarımızın ihtiyaçlarını tespit edip, devlet yatırımları başta olmak üzere belediyemizin yapacağı hizmetleri gün gün takip ediyoruz. Bugün de son sınıfta sınavlara hazırlanan değerli öğrencilerimize tatil döneminde çözsünler diye soru kitapları hazırladık. Geçtiğimiz hafta da ortaokul öğrencilerimize dağıtımını gerçekleştirdik. Bu kitaplarda ki soruların sizlere sınavlarınızda yardımcı olmasını diliyorum” dedi.


Ödül töreninin ardından ise protokol üyeleri sınıflara geçerek öğrencileri karnelerini takdim etti. Ünye Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile hazırlanan soru kitaplarının da dağıtımının gerçekleştirildiği programda Kaymakam Güney ve Belediye Başkanı Çamyar, öğrencilere başarılar diledi.


Karne törenine Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.