SPOR - 30 Kasım 2017 Perşembe 16:49

Yeni Orduspor’da hedef liderlik

A
A
A
Yeni Orduspor’da hedef liderlik

Yeni Orduspor Kulübü Başkanı Faruk Zavalsız, "Bu hafta ligin son sırasındaki Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacağız.

Yeni Orduspor Kulübü Başkanı Faruk Zavalsız, "Bu hafta ligin son sırasındaki Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacağız. Ancak asla rehavet yok. Dediğimiz gibi her maç artık final. Tüm maçlarımızı kazanarak ligin ilk yarısını lider olarak tamamlamak istiyoruz" dedi.


Son haftalarda aldığı seri galibiyetlerle yükselişe geçerek, liderle arasındaki puan farkını 3’e indiren Yeni Orduspor’da hedef, ilk yarıyı zirvede tamamlamak olarak belirlendi. Yeni Orduspor Kulübü Başkanı Faruk Zavalsız, Pazar günü saat 13.00’te Ordu 19 Eylül Stadı’nda karşılaşacakları Kayseri Erciyesspor müsabakasından mutlak galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini söyledi. Her maça final havasında hazırlandıklarını ifade eden Başkan Zavalsız, "Daha öncede söylemiştik. Çok kaliteli bir kadromuz ve teknik heyetimiz var. Takımımız son haftalarda iyi bir uyum yakaladı ve seri galibiyetlerle üst sıralara yükseldi. Ligde şu anda birinci sırada olan takımla aramızda sadece 3 puan fark var. Bu hafta 19 Eylül Stadı’nda ise ligin son sırasındaki Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacağız. Ancak asla rehavet yok. Dediğimiz gibi her maç artık final. Tüm maçlarımızı kazanarak ligin ilk yarısını lider olarak tamamlamak istiyoruz" dedi.



"Hedefimiz şampiyonluk"


Taraftarlara seslenen Yeni Orduspor Kulübü Başkanı Faruk Zavalsız, "Biz Ordumuzun futbol aşkı kaldığı yerden devam etsin istiyoruz. Bu takım tüm Orduluların. Ordu taraftarı bizleri en başından bu yana destekledi ve yanımızda oldu. Son haftalarda ise 19 Eylül Stadı’nda takımımıza gösterilen destek bizleri mutlu etti. Onlar bize destek olduğu sürece, daha büyük başarılara imza atacağız ve ilimize sezon sonunda bir şampiyonluk daha yaşatacağız. Yine tek vücut olarak Kayseri Erciyespor karşılaşmasında da tüm taraftarlarımızı maça bekliyoruz. Taraftarımıza bir kez daha bizlere ve takımımıza verdiği destekten dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.