YEREL HABERLER - 10 Aralık 2016 Cumartesi 14:05

Yılmaz’dan Ordululara çağrı

A
A
A
Yılmaz’dan Ordululara çağrı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, il dışında yaşayan Orduluları 30 Aralık’ta yapılacak sayımda Ordu’ya davet ederek, “Gelsinler burada yazılarak Ordu iline katkı sağlasınlar” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa ilçesinde yapılacak olan yatırımlarla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Fatsa’da bir restoranda yapılan bilgilendirme toplantısına Başkan Enver Yılmaz’ın yanı sıra Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoruh, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar ve AK Parti Fatsa İlçe Teşkilatı katıldı.
Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan gerçekleştirdi.
Büyükşehir olmakla birlikte Fatsa ilçesinin daha çok hizmet aldığını belirten Hüseyin Anlayan, “Birçok yatırımı almaya başladık. Bütün imkânlarımızla bu yıl yaşadığımız sel afeti sonucu zarar gören bölgelere gönderdik ve orada ekiplerimiz çalışmalar yaptılar. İster istemez merkezde planladığımız projelerde aksama oldu. 2016 yeni yatırımlarda eksikliklerimiz var ve bu eksikleri inşallah yeni yılda gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyemizin desteği ile çalıştık afet bölgelerinde. Fatsa Belediyesi’nin yol ağında ki zararı 25 milyon TL’yi buldu. Bu da bizim için ciddi bir sıkıntı. Kırsal alana bu nedenle çok yoğunlaştık ve hizmetlerimizi burada gerçekleştirdik. Merkezimize bu yıl yoğunluk veremedik. Coğrafi olarak çok geniş bir yerde hizmet veriyoruz. Yeni dönemde merkeze yönelik çalışmalar olacak. Doğalgaz ve su gibi alt yapı çalışmaları bitecek. Sonrasında üst yapı çalışmalarına başlayacağız. Hizmetleri sırasıyla aciliyetine göre yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Fatsa’ya 2017’de 21 milyon TL’lik su yatırımı yapacağız”
Fatsa’ya yapılacak yatırmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise konuşmasında, “Fatsa’da doğalgaz çalışmalarımız devam ediyor. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve Evkaf Mahallesi’nde çalışmalarımız tamamlandı. Dolunay Mahallesi’nin yüzde 50’si bitti. Dumlupınar, Şerefiye, Kurtuluş, Ayazlı ve Sakarya Mahallelerinde çalışmalar devam ediyor. Fatsa için yaklaşık doğalgaz anlamanda 11 milyon TL olacak. 2017 yılında bu mahallerde tamamen çalışmalarımızı bitireceğiz. Alt yapı çalışmaları bitirdikten sonra daha kazı olmayacak. Tüm Ordu ilimizde geçerli bu durum. Asfalt çalışmalarımız olacak ve bu işler tam anlamıyla bittiğinde herkes çok mutlu olacak. Büyükşehir olan ilçelerin yüzde 90’ınının yol ihtiyaçlarını büyükşehir karşılar. Birlik ve beraberlik içinde belediyelerimizle çalışıyoruz. Koordineli çalışarak hizmetleri yapıyoruz. Ayrıca Fatsa’ya 2017’de 21 milyon TL’lik su yatırımı yapacağız. Geçen yıl bu rakam 8 milyon TL idi. Bu sorunu da çözerek hiçbir sıkıntı kalmayacak. Her zorunu çözdüğümüz gibi bu sorunda çözülecek” diye konuştu.

“Rakamlarda anlaştık ama taksitlendirme de anlaşamadık”
Fatsa Cumhuriyet Meydanı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz şunları söyledi: “Cumhuriyet Meydanımızda kamulaştırma bedeli var. Mülk sahipleri ile pazarlık aşamasındaydık. ‘İstenilen rakamı peşin veremeyiz’ dedik ve taksitlendirme istedik kendilerinden. Rakamlarda anlaştık ama taksitlendirme de anlaşamadık. Peşin istedikleri için parayı şuan büyükşehrimizin imkânı olmadığını kendilerine belirttim. Anlaşıldığı zaman mülk sahipleri ile Cumhuriyet Meydanı’na çok güzel bir projeyi gerçekleştireceğiz. Beraberinde Atatürk Parkı’nı yaparak Fatsa için önemli bir projeyi gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet Meydanı Fatsa ilçemizin prestij yeridir. Mülk sahipleri ile anlaştığımızda kısa bir zamanda törenle yıkarak projemize başlayacağız.”

Nüfus sayımı ile de Ordulu vatandaşların illerinde yazılmasını isteyen Başkan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’nin en küçük büyükşehri Ordu ilidir. Bu anlamda hizmetleri alma noktasında vatandaşlarımızın 30 Aralık tarihinde yapılacak olan sayımda burada olmalarını istiyoruz. Nüfusumuzun artması şehrimize önemli katkı sağlayacaktır. Tüm orduluları illerine davet ediyorum sayımlarda. Gelsinler burada yazılarak Ordu iline katkı sağlasınlar.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir