GENEL - 09 Şubat 2017 Perşembe 16:28

Durmuş Öksüz: “Derneğimizin adını kullanarak para toplayanlara itibar etmeyin”

A
A
A
Durmuş Öksüz: “Derneğimizin adını kullanarak para toplayanlara itibar etmeyin”

Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, derneğin ismini kullanarak vatandaşları arayıp para isteyen kişilere itibar edilmemesini ve güvenlik güçlerine ihbar edilmesini istedi.
Derneğin 2006 yılında kurulduğunu ve geçen senelerde derneğin adını kullanarak dergi satanlar olduğunu belirten Öksüz, “Dernek adına dergi satanlar, kitap satanlar oldu. Bunlarla çok karşılaştık ve bunların bir kısmı ile de mahkemelik olduk. Yani derneğin adını kullanarak kendilerine rant yapmaya çalışan dışarıdan gelen insanlar vardı. Fakat 3 günden bu yana şöyle bir duyum almaya başladık. Derneğimizin ismini kullanarak esnafı arayıp bir hesap numarası vererek bağış tapmaya başladılar. Bu da bizi derinden üzmekte. Bizim böyle herhangi bir yerden bağış falan herhangi bir talebimiz olmadı. Bizim kendi derneğimizin hesap numarası var. Bu da sadece derneğimizde mevcuttur. Kimse de hesap numaramız yoktur. Fakat aldığımız duyumlara göre bazı esnaf aranarak o hesap numarasına bağış toplanıyormuş. Bu konuyla ilgili esnafımız, kamu çalışanları arandığı takdirde 155’e veya 156 Jandarmaya bilgi vermeleri önemle rica olunur” dedi.
Dernek adına tek bir hesap numarası olduğunu vurgulayan Öksüz, “Derneğimizin adına Osmaniye Ziraat Bankasında hesabımız var. Bu da derneğimiz adına. Fakat bunlar aldığım bilgiye göre şahıs hesabı veriyorlar. Bu kişilere kesinlikle itibar etmeyelim" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir