YEREL HABERLER - 10 Mayıs 2017 Çarşamba 17:04

Halet Çambel’i Anma ve Osmaniye’nin Tanıtımı gezisi

A
A
A
Halet Çambel’i Anma ve Osmaniye’nin Tanıtımı gezisi

Osmaniye Fotoğraf Sanatçıları Derneği (OFSAD) tarafından, ‘Prof.

Osmaniye Fotoğraf Sanatçıları Derneği (OFSAD) tarafından, ‘Prof. Dr. Halet Çambel’i Anma ve Osmaniye’nin Tanıtımı’ temalı gezi düzenledi.


Program ile ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Murat Anıl, 100 kişiden oluşan grubun ilk olarak kilimleri ile ünlü Karatepe’de Kilim dokuma atölyelerini gezip fotoğraf çekerek başladıklarını söyledi.


Daha sonra Doğasever arkadaşları ile birlikte yaya olarak gözlem evine gittiklerini belirten Anıl, “Yol boyunca, baharın renklerine bürünmüş yemyeşil doğayı kareleyen fotoğraf sevenler, zirveye ulaşınca karşılaştıkları doğal güzelliklere hayran kaldı. Tepe de eşsiz manzara ile beraber anı fotoğrafı çektirdik. Daha sonra da Aslantaş açık hava müzesine gidildi. Burada müzeyi gün yüzüne çıkaran Prof. Dr. Halet Çambel’i andık. Fotoğrafa gönül vermiş kişileri bir araya getirmek ve bu yörenin eşsiz manzarasını fotoğraflama imkanı sağlamak adına güzel bir etkinlik oldu. Tüm katılımcılar, doğal ve tarihi güzellikleri görmek ve fotoğraflamaktan büyük zevk aldılar" dedi.


Anıl, Osmaniye’yi tanıtmak adına doğa yürüyüşü eşliğinde fotoğraf çekme etkinliklerinin devam edeceğini kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.