ASAYİŞ - 18 Eylül 2017 Pazartesi 16:48

Öğrenci ve velilere okul önlerinde broşür dağıtıldı

A
A
A
Öğrenci ve velilere okul önlerinde broşür dağıtıldı

Osmaniye’de emniyet mensuplarıöğrenci ve velileri, okul önlerinde broşür dağıtarak 155 Polis İmdat, 110 İtfaiye ve 112 Ambulans numaralarının hangi durumlarda aranması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Osmaniye’de emniyet mensuplarıöğrenci ve velileri, okul önlerinde broşür dağıtarak 155 Polis İmdat, 110 İtfaiye ve 112 Ambulans numaralarının hangi durumlarda aranması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.


İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk gününde tüm okullarda, "Çocuklar İçin Temel Güvenlik Kuralları" ve "Anne ve Babalar Dikkat" konulu el broşürlerinden dağıtımı gerçekleştirdi.


Velileri broşürler haricinde sözlü olarakta uyaran emniyet mensupları, "Çocuğunuza evinizin adresini ve cep telefon numaralarınızı öğretin ve sık aralıklarla tekrarlatarak unutmamasını sağlayın. Çocuğunuza kendisini tehlikede hissettiği an bağırmasını, ıssız parklar, yollar ve yerlerden uzak durması gerektiğini öğretin. Çocuklarınızın her konuda size güvenmesini ve karşılaştıkları tüm durumlarda size karşı açık olmalarını ve gerçeği olduğu gibi anlatabilmelerini sağlayın. Çocuğunuzun arkadaşları ve aileleri hakkında bilgi sahibi olun. Çocuğunuza, sizin izniniz olmadan kişisel bilgileri kimseye vermemesi gerektiğini öğretin" diye bilgilendirme yaptılar.


Öğrencilere ise temel güvenlik kurallarını ezbere bilmeleri konusunda uyaran polisler, özellikle bir yere giderken ailelerine haber vermeleri, okul önlerinde satılan sağlıksız yiyeceklerden almamaları ve adreslerini ve ailesinin telefon numaralarını ezbere bilmeleri gerektiğini kaydedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Yalova Belediyesi şehre yeni sosyal donatılar kazandırıyor Yalova Belediyesi, şehre yeni sosyal alanlar kazandırmaya ve zamana yenik düşen sosyal donatıları da yenileme çalışmalarına devam ediyor. İsmetpaşa Mahallesi’nde atıl durumda bulunan halı saha, Yalova Belediyesi tarafından yapılan tadilat çalışmasının ardından yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Seçkin Sokak’ta yer alan mini sahadaki çalışmada, zemine atılan betonun ardından üzerine suni çim halı döşenip sahanın çevresindeki demirler ve teller yenilendi. Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, “İlk olarak halı sahanın zemininde bir iyileştirme çalışması gerçekleştirdik. Zemine attığımız betonun ardından sahanın zeminine sentetik çim döşemesi gerçekleştirdik. Halı sahanın çevresindeki demirler ve tel örgüleri de yenileyerek daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağladık. Atıl durumda bulunan halı sahayı yeniden mahallemizdeki vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi. MKP yeni parkına kavuştu Yalova Belediyesi, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Özlem Çakıroğlu Sokak’ta yer alan alana yeni bir park kazandırdı. İçinde yeni nesil oyun guruplarından oluşan çocuk parkı, vatandaşların oturacağı çatılı piknik masaları yer alıyor. Ayrıca parkla birlikte yeni bir halı saha da yapılarak kullanımına sunuldu. Yalova Belediyesi, çocuk oyun alanları, oturma mekânları ve halı sahasıyla Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ne yeni bir park daha kazandırmış oldu.