GENEL - 06 Aralık 2017 Çarşamba 16:34

TÜGVA’dan Kudüs tepkisi

A
A
A
TÜGVA’dan Kudüs tepkisi

TÜGVA Osmaniye Temsilciği, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı açıklamasına tepki gösterdi.

TÜGVA Osmaniye Temsilciği, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı açıklamasına tepki gösterdi.


Osmaniye Korkutata Üniversitesi kapısında açıklama yapan TÜGVA Osmaniye Şube Başkanı Talha Akif Gürbüz, her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini söyledi.


İsrail’in daha önce İslam’ın ilk kıblesi olan Kudüs’te ezanı yasakladığını, son olarak işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunulduğunu ifade eden Gürbüz, “Bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatıyoruz. İslam alemini reel politik kaygılardan arınarak, Amerika’dan, İsrail’den değil Allah’tan korkmaya ve O’na teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin’in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir” dedi.


Gürbüz, açıklamasında şunları kaydetti:


"Tarih bize göstermiştir ki; Theodor Herzl’ın rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahattinlerini, Abdülhamidlerini hesaba katmazlarsa acı bir kabusa uyanacaklardır. Şimdi, İslam coğrafyası üzerinde yeni üretilen silahların tatbikatının yapılmasına göz yuman, kimseye hesap verme gereği duymadan çocukları öldürülen, kadınlarının namuslarına tecavüz edilen, ilk kıblesine el uzatılan İslam dünyasının mensuplarına sesleniyoruz. Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerinize, ümmetin meselelerine sağır, dilsiz kalacak; görmezden geleceksiniz? Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil tüm İslam aleminin namusudur. Celladından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulunuz. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir