YEREL HABERLER - 15 Şubat 2017 Çarşamba 16:38

Vali Al, Bahçe’de muhtarlar ve STK temsilcileri ile bir araya geldi

A
A
A
Vali Al, Bahçe’de muhtarlar ve STK temsilcileri ile bir araya geldi

Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.
Bahçe Belediye Binasında düzenlenen toplantıya Vali Al’ın yanı sıra AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Bahçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Prof. Dr. Murat Türk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Mehmet Altun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Belediye’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yönetim anlayışlarının merkezinde insan olduğunu belirten Baz, tüm gayretlerinin ilçeyi vatandaşlar için en yaşanabilir hale getirmek olduğunu kaydetti.
Yapılan toplantının devlet millet buluşmasının en güzel örneği olduğunu ifade eden AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, “Artık devlet, milleti için var. Eski anlayışlar geride kaldı. Bugün biz milletin amiri değil, memuruyuz. Hizmet için buradayız” diye konuştu.
Bahçe ilçesinde yaşayan vatandaşları, birlik ve beraberlikleri nedeniyle tebrik eden Dr. Suat Önal, “Bahçe ilçemizde bir kardeşlik havası var. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasından sonra, çok şükür Bahçe ilçemizdeki bu kardeşlik ve birliktelik zirve yaptı. Bu birlik ve beraberliğin daim olmasını diliyorum” dedi.
Önal, Osmaniye’nin daha da gelişmesi için Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesi ve yatırımcıların taleplerinin karşılanması noktasında çalışmaları olduğunu sözlerine ekledi.
Bahçe ilçesini her ziyaret ettiğinde huzur bulduğunu belirten Vali Kerem Al ise, “Milletvekillerimizle, kamu çalışanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte, hepimizin tek hedefi necip milletimize kaliteli hizmet sunmaktır. Devlet, millete hizmet etmek için var. Hepimiz bu doğrultuda çalışıyoruz” dedi.
Toplantının sorun ve taleplerin dinlenmesi maksadıyla düzenlendiğini de ifade eden Vali Al, sözlerinin sonunda muhtarları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini dinledi.
Dile getirilen sorun ve taleplerin inceleneceğini ve öncelik acil olanlara verilmek üzere çözüm getirmek için gayret gösterileceğini ifade eden Vali Kerem Al, yollar konusunda dile getirilen sorunlara şöyle cevap verdi:
“Bahçe ilçesinin arazi yapısı nedeniyle yapılan yollar kısa bir süre içerisinde bozuluyor. Malumunuz olduğu üzere, ihtiyaçların asla bitmemesi ve sürekli yeni ihtiyaçların ortaya çıkması nedeniyle sınırsız imkanlara sahip değiliz. Bu nedenle İl Özel İdaremiz vasıtasıyla, imkanlar ölçüsünde, acil bir takım çözümler üretmeye gayret ediyoruz” dedi.
Vali Al’ın konuşmasının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.