Rize’de kokulu üzümden yapılan Pepeçura yapımına başlandı

Karadeniz Bölgesi’nde yetişen kokulu siyah üzümlerden yapılan ve üzüm muhallebisi olarak bilinen Pepeçura tatlısının yapımına başlandı.

Rize’de kokulu üzümden yapılan Pepeçura yapımına başlandı

01 Ekim 2017 10:04


Pepeçura veya Pepeçi olarak bilinen ve üzümün kabuğuyla kaynatılmasından meydana gelen tatlı, özellikle Rize ve ilçelerinde bölge insanının vazgeçilmez tatlısı haline geldi. Pepeçura yapımını aşama aşama anlatan Ali Görmüş, "Pepeçura özellikle Rize’de insanların yıllardır alışkanlık haline getirdiği ve bir nevi tatlı diye tabir ettiği bir lezzettir. Bu tatlı bizim kokulu üzüm diye tabir ettiğimiz siyah üzümün kabuğuyla beraber ve bazı ilavelerin de katılmasıyla insanların damak zevkine göre evlerde, iş yerlerinde, pastanelerde yapılarak servis edilir" dedi.




YORUM YAZ
Lütfen Bekleyiniz ...

Toplam Yorum (0)

RİZE HAVA DURUMU
15
°
C
Az Bulutlu
  • Salı
    Az Bulutlu
    15°C
  • Çarşamba
    Az Bulutlu
    16°C
  • Perşembe
    Az Bulutlu
    16°C
  • Cuma
    Az Bulutlu
    16°C
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Reklamı Geç