GENEL - 05 Ekim 2017 Perşembe 12:13

Rize’de yatay mimari için çalışmalar başladı

A
A
A
Rize’de yatay mimari için çalışmalar başladı

Cumhurbaşkanı Recep Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dikey değil, yatay mimarı” dediği proje üzerinde çalışan mimarlar çözüm önerilerini sundular.

Cumhurbaşkanı Recep Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dikey değil, yatay mimarı” dediği proje üzerinde çalışan mimarlar çözüm önerilerini sundular. Çarpık ve çözümü zor alan kent yapısına sahip olan Rize’de modern bir şehircilik için çeşitli üniversiteler önerilerde bulundu.


Yüzde 20-25 lık bölümü dolgu olan Rize’de çarpık yapılaşma ve şehrin modern şehir haline gelebilmesi için çeşitli üniversiteler yaptıkları projeler ile Belediye karşısına çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın üzerinde durduğu “ Dikey değil, Yatay mimarı” projesi üzerinde çalışan çeşitli üniversiteler şehrin planı üzerinde ürettikleri projeler ile Rize Belediye meclis salonunda sunumlar yaparak “Yeni Şehir“ projesini Rize belediyesi mühendis ve mimarlarına aktardılar.


Rize Belediyesi meclis salonunda kentsel tasarım vizyonu projesi sunumunda Kentsel ve kırsal mekâna yeniden bakış adı altında ki sunumda konuşan Prof. Dr. Güzin Konuk kendi hazırladığı kentsel tasarım konusunda ki bilgilerini aktardı, “ Dikey değil. Yatay mimarı” üzerinde çalıştıklarını belirten Konuk” Rize’nin denizle ve ırmaklarla olan bütünlüğünün zenginleştirilerek artırılması gerektiğini söyledi. Doç. Dr. Hürriyet Öğdül ise Rize için hazırladığı Köy tasarım rehberleri konusunda bilgiler vererek Dünyada ve Türkiye de köy tasarımları konusunda yapılan çalışmaları aktardı. Sunumlar karşılıklı soru cevap olarak tamamlandı.


Toplantıya dinleyici olarak Rize Valiliği, Rize İl Özel İdaresi, Rize Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."