Alış : 1.8387 | Satış : 1.8476  
Alış : 2.3264 | Satış : 2.3376
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, "Üstad" Necip Fazıl Kısakürek'in vefatın ...
 
 
Dünyanın en yaygın arama motoru olarak bilinen Google, elektronik müziğin kurucu ...
 
 
 
 

Robotbilim mucizesi

Pennsylvania Üniversitesi, en son algılama ve otomasyon teknolojisine sahip Quadrotors (dört pervaneli mikro helikopterler) robotlarına ait video yayımladı.

Robotbilim mucizesi

07.02.2012 | 12:11

Çeşitli formasyonlar halinde mükemmel bir düzen içinde hareket eden uçan mikro robotlar, robot bilim teknolojisinde gelinen noktayı gözler önüne serdi.

Üniversite’nin GRASP (Genel Robotbilim, Otomasyon, Hissetme ve Algılama) laboratuarlarında geliştirilen, kendi başına hareket edebilen mikro helikopterler, mükemmel bir düzen içinde hareket edebildikleri gibi çok esnek manevralar gerçekleştirebiliyor.

Projede yer alan bilim insanlarının hazırladığı etkileyici videoda, mikro helikopterlerin yön değiştirdikleri, engelleri manevra kabiliyetleriyle aşmaları ve hatta havada sekiz rakamını oluşturdukları görülüyor.

GRASP laboratuarında çalışan Kmel Robotics ekibi, yaklaşık 20 quadrotor üretti. Laboratuarda çalışmalar şu an quadrotorların birbirleriyle iletişim halinde bozulmayan bir düzen içinde uzun süre uçabilmesini sağlamak.

ABD’li bilim insanları, quadrotors gibi mikro robotların arama ve kurtarma görevleriyle, gözetleme amaçlı kullanılabileceğini belirtti.




1 oy, 5 puan
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.
Yorum Ekle
Adınız Soyadınız
*
Yorumunuzu Giriniz
*


(C) İhlas Haber Ajansı 1993-2012. Her Hakkı Saklıdır.
29 Ekim Cad. İhlas Medya Center, Medya Blok Kat:2 Yenibosna-İstanbul

Telefon : 0212 454 33 33    Faks : 0212 454 33 35