EĞİTİM - 21 Eylül 2017 Perşembe 13:38

3+1 ve 7+1 öğrencileri işletmelere yerleştirme töreni yapıldı

A
A
A
3+1 ve 7+1 öğrencileri işletmelere yerleştirme töreni yapıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz dönemi 3+1 ve 7+1 Uygulamalı Eğitim Modeli için öğrenci yerleştirme töreni yapıldı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz dönemi 3+1 ve 7+1 Uygulamalı Eğitim Modeli için öğrenci yerleştirme töreni yapıldı.


SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, SAÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SASKİ Genel Müdürü Dr. RüstemKeleş, Kamu Kurumları ve STK temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törenin açılışında konuşan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve rekabet gücünün artması açısından öne çıkan en önemli unsurlardan biri katma değeri yüksek ürünler üretmektir. Bu hususta en önemli kaynak ise insandır. İçinde bulunduğumuz çağın en önemli paradoksu nitelikli iş gücü arayan işveren ile iş arayan sayısının yüksek olması. Bunu araştırdığımızda karşımıza çıkan uygulama becerisine sahip, nitelikli iş gücü eksikliği karşımıza çıkıyor. Bizde bu eksiliği ortadan kaldırmak adına Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında 3+1, Teknoloji Fakültesinde 7+1 eğitim modelini ortaya koyduk” dedi.


Gerçek öğrenmenin temel ilkesi uygulamadır diyen Prof. Dr. Sarıbıyık, “Duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam öğrenirim düsturu gereğince, uygulama becerisi yüksek insanlar yetiştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 3+1 ve 7+1 eğitim modelinin amacı teknolojik gelişmelerin sektörle bir arada takibi, takım çalışması, kurum kültürünü bilmek, teorik bilgilerin uygulamaya dönüşmesi, iş disiplini oluşturulması ile uygulama becerisine sahip nitelikli elemanlar ortaya çıkarmaktır” ifadelerini kullandı. 3+1 ve 7+1 Uygılamalı Eğitim Modeline işletmeler, sanayi kuruluşları ve kamu sektörü tarafından yoğun talep olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sarıbıyık, uygulamalı eğitime destek veren tüm kuruluşlara teşekkür etti.



“Hedeflerimize ulaşmak için nitelikli iş gücüne ihtiyacımız var”


Törende konuşan SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakarya’nın sanayi, ticaret, tarım ve turizmde önemli mesafeler alan, sosyal yaşamını çok daha kıymetli ve kaliteli hale getirmiş bir şehir olması için hep birlikte çalışıyoruz. Karadeniz’den dünyaya açılmış milli treni, yerli tankı ve yerli arabayı üreten Sakarya etiketiyle anılmak istiyoruz. İhracatta Türkiye’de ilk 5 il arasında yer almak için şehrimizin tüm dinamikleri ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Bunları başarabilmemiz için ihtiyacımız olan kaliteli eğitim ve nitelikli istihdam. Üniversite- sanayi işbirliği konusunda önemli adımlar atan Sakarya Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. Sakarya’nın geleceği için, şehrimizi ve ülkemizi seven, başarılı olmayı alışkanlık haline getiren öğrencilerimizi ihtiyacımız var ve biz her zaman sizin yanınız da olacağız” diye konuştu.



“Talep ve memnuniyet yüksek”


Üniversite -sanayi işbirliğinin en güzel örneğini bu eğitim modeli ile görüyoruz diyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, “Türkiye’de ilk defa Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları programlarında uygulamaya konulan sistemin işletmeler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri tarafından olumlu geri dönüşlerini almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Burada ki amaç işletmeler, üniversite ve öğrencilerimiz için verimliliği arttırmak olduğundan, Sakarya’daki tüm kurum, kuruluş ve işletmelerden tam destek aldık. Türkiye’nin dört bir yanından uygulamamızı öğrenen üniversiteler de bu eğitim modeline geçmeye başladı. Uygulama eğitim modeline destek veren tüm şehrimizin dinamiklere buradan teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından hazırlan otomasyon programı aracılığıyla 2 bin 100 öğrenci iş yerlerine yerleştirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.