YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2017 Çarşamba 12:34

Adapazarı Belediyesi’nin ilk halk iftarı 31 Mayıs’ta

A
A
A
Adapazarı Belediyesi’nin ilk halk iftarı 31 Mayıs’ta

Adapazarı Belediyesi Ramazan ayı geleneksel Halk İftarları bu yıl 6 mahallede düzenlenecek.

Adapazarı Belediyesi Ramazan ayı geleneksel Halk İftarları bu yıl 6 mahallede düzenlenecek. İlk iftar 31 Mayıs Çarşamba günü Adapazarı Belediyesi önünde yapılacak.


Adapazarı Belediyesi ilk Halk İftarını 31 Mayıs Çarşamba günü belediye önünde düzenliyor. İkinci Halk iftarı 5 Haziran Pazartesi Dernekkırı Mahallesinde Cami önünde, üçüncü halk iftarı 9 Haziran Cuma günü Tekeler Mahallesinde Temalı Park önü, dördüncü halk iftarını 12 Haziran Pazartesi günü Karadere Mahallesinde Köy Konağı önünde, beşinci iftarını 15 Haziran Perşembe Karaman Mahallesi Tes-İş Anadolu Lisesinde ve son iftarını 19 Haziran Pazartesi günü Kayrancık Mahallesi okul bahçesinde düzenleyecek.


Öte yandan, Adapazarı Belediyesi bu yıl 3 mahallede 5 şenlik düzenliyor. İlk şenlik 1 Haziran Perşembe günü akşamı Karaman Mahallesi Muhtarlık önünde, ikinci şenlik 7-8 Haziran günlerinde Camili Mahallesi Çaydanlık Park önünde ve son şenliğini 13-14 Haziran günlerinde Korucuk Mahallesi Vakıfkent Toki İlkokulunda yapacak. Halk iftarlarına tüm halkın davetli olduğunu ifade eden Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “Ramazan ayı, insanların manevi duygularını artıran en bereketli en güzel aylardan biridir. Ramazanın bereketini aynı masada paylaşmak ve manevi duygularımıza birlikte güç katmak için tüm halkımızı iftar sofralarımızda buluşmaya davet ediyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz : “Kanser oluşumunda beslenme şekli çok önemli” Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti. Her 5 kişiden 1’inin hayatı boyunca kansere yakalandığını ve kanser oluşumunda beslenme şeklinin önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz kansere yakalanma riskini düşürmek için hangi besinlerin tercih edilebileceğini anlattı. Diyetisyen Gündüz sağlıklı ve dengeli beslenmenin sadece formda ve zinde kalmaya değil aynı zamanda kanserden korunmaya da katkı sağladığını vurguladı. “Kadınlara günde 2, erkeklere 3 porsiyon meyve” Meyveleri kabuğu ile birlikte tüketmenin posa içeriğini arttırarak sindirim kanalının daha düzenli çalışacağını belirten Diyetisyen Gündüz “Vitamin ve minerallerden zengin meyveler bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına yardımcı olur. Erkekler için günlük 3 porsiyon, kadınlar için ise günlük 2 porsiyon meyve tüketimi uygundur. Bunun yanında mevsimde olan sebzelerden mutlaka öğle ve akşam öğünlerinde salata yapılıp tüketilmelidir. Ancak tüm meyve ve sebzeleri çok iyi yıkadığınızdan emin olmalısınız” dedi. “Balığı kızartarak değil ızgara veya buğulama yaparak yiyin” Balığın A, D, K ve B grubu vitaminlerden ve iyot, selenyum, fosfor, magnezyum ve çinko minerallerinden zengin olduğunu ve bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olduğunu söyleyen Diyetisyen Gündüz “Omega-3 yağ asitlerinden zengin balık aynı zamanda bu özelliği ile kansere karşı koruyucudur. Ancak pişirme yöntemi oldukça önemlidir. Balık, kızarma yöntemi ile pişirildiği zaman yüksek sıcaklıktaki yağın içerisindeki sağlığa zararlı toksik maddeler nedeniyle önerilmemektedir. Bunu yerine, ızgara veya buğulama yöntemi tercih edilebilir” diye konuştu. Diyetisyen Gündüz kırmızı üzümün özellikle kabuğunda ve çekirdeğinde bulunan “resveratrol” maddesinin sağlık açısından zararlı serbest radikallere karşı vücudu kanser oluşumundan koruduğunu; bunun yanında kırmızı üzümün, B vitaminlerinden ve demir, potasyum ve magnezyum mineralinden de zengin olduğunu ifade etti. “Yoğurt bağırsak sağlığını korur” Yoğurdun probiyotik besinlerin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğuna değinen Diyetisyen Gündüz “Probiyotikler bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısını arttırarak sağlıklı bir mikroflora oluşumuna katkıda bulunur. Bu sayede sindirim sisteminde görülebilecek kanser gibi birçok hastalığa karşı önlem almış oluruz. Aynı zamanda kilo kontrolünü sağlamaya yardımcı olur. İçeriğindeki selenyum sayesinde antioksidan özellik gösterir ve bu sayede kanserden korunmaya yardımcı olur” dedi. Yüksek posa içeriği sayesinde sindirim kanalının düzenli çalışmasını sağlayan kurubaklagillerin faydasının altını çizen Diyetisyen Gündüz şunları söyledi: “İçerdiği vitamin ve mineraller; kemik gelişimi ve sağlığı için gerekli olan kalsiyum, sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan B vitaminleri, kan yapıcı demir ve potasyum, magnezyum, vitamin E içeriği sayesinde sayesinde vücudumuzu korur. Aynı zamanda kan şekerini dengeleyici özelliği de bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.