YEREL HABERLER - 22 Ağustos 2016 Pazartesi 15:50

Akyazı spor tesislerinde çalışmalar tamamlandı

A
A
A
Akyazı spor tesislerinde çalışmalar tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Akyazı Spor Tesislerinde çalışmalar tamamlandı. Yeni spor kompleksi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek programda resmi olarak açılacak.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akyazı’da inşa edilen spor tesisi projesi tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun müjdesini verdiği tesisin Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı programda resmi açılışı yapılacak. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, inşa çalışmalarının tamamlandığı modern spor tesisi ile Akyazı’nın spor geleceğinin garanti altına alındığını söyledi.
Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu tarafından müjdesi verilen Akyazı Spor Tesisleri’nde çalışmalarımız tamamlandı. İnşallah Eylül ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacakları programda tesisimizin de açılışını gerçekleştireceğiz. Bilindiği üzere Akyazı’da amatör spora büyük bir ilgi söz konusu. Bu anlamda tesisimiz spor camiasına büyük katkı sağlayacaktır. Hayırlı olsun” diye konuştu.
Tesislerle ilgili bilgiler de veren Oktar, “25 bin metrekarelik alanda inşa ettiğimiz tesiste, 2 bin kişilik tribün binası, idari odalar ve sentetik saha yer alıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla modern bir görüntü ortaya çıktı. Tabi şimdi bu tesisimizin korunması da çok önemli. Bu anlamda Akyazılı hemşerilerimizden hassasiyet bekliyoruz. İnşallah tesisimiz bu sayede Akyazı’nın spor geleceğine uzun yıllar hizmet edecek” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de ragbi heyecanı Okul Sporları Ragbi Yıldızlar Grup Birinciliği için 18 ilden Kayseri’ye gelen 69 takım zirve mücadelesinde ter döktü. Okul Sporları Ragbi Yıldızlar Grup Birinciliği müsabakalarında 18 ilden Kayseri’ye gelen 38’i erkek, 31’i kız olmak üzere 69 takım zirve için ter döktü. Yaklaşık bin öğrencinin katıldığı ve kıran kırana yarışla geçen müsabakalarda grup birinciliği elde edecek olan takımlar, Türkiye birinciliği için karşılaşmaya çıkacak. Müsabakaların açılış seremonisinde konuşan Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı; “Gençlerimizin gelişmekte olan ragbi branşındaki heyecanını ve katılımını, ülke genelindeki altyapıya çok sevindik. Özellikle sporun tabana yayılmasında büyük mücadelesi olan bakanlığımızın, okul sporlarında da yoğun katılımlarla ülke gençlerinin spor yönelmesini sağlayan ve böyle gelişmekte olan sporlardaki müsabakalara yoğun katılımın olması bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir. Bu alanda emek veren değerli öğretmenlerimize ve antrenörlerimize teşekkür ediyoruz. Ülkemizde yapılmayan branşın olmaması, ülke sporunun siz değerli gençlerle gelecek vaat etmesi ve geçmişten bu tarafa yetenekleri ile kendi ispat etmiş Türk gençliğinin birçok branştaki başarısını görüyoruz” ifadelerini kullandı. "Kayserimiz spor şehridir" Okul sporlarının önemine değinen Kabakcı; “Okul sporlarının da özellikle sporun alt yapı oluşturması ve tabana yayılma olgusunu en iyi şekilde yansıtması anlamında çok önemsiyor ve katılımları destekliyoruz. Kayserimiz spor şehridir. 2024 yılında da Avrupa spor şehri olmuştur. İnşallah geleceğin sporcularını yetiştirmekte başta Kayseri olmak üzere ülkemizin tüm şehirlerinde gençlerimizin sporcu altyapısı ile büyük şampiyonlarda ve olimpiyatlarda sizleri göreceğimiz kanaatimiz her zaman mevcuttur. Bu heyecanla koşturuyoruz” dedi.
Siirt Siirt’te 125 bin adet fıstık fidanı törenle dağıtıldı Siirt’te, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla 125 bin adet fıstık fidanı törenle dağıtıldı. Baykan kara yolundaki fıstık fidesi tesisinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Siirt Fıstığı Üretimi Artırılması Projesi" fidan dağıtım töreni düzenlendi. Törende konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, kentte bitkisel ve hayvancılık üretimini desteklemek amacıyla son 6 yılda bitkisel üretim alanında çiftçilere 503 milyon 165 bin lira ve hayvansal üretim alanında yetiştiricilere 198 milyon 967 bin lira tutarında destekleme ödemesi yapıldığına değindi. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2023 yılında 387 projeye 38 milyon 201 bin lira destekleme ödemesi yapılarak, üreticilere ve çiftçilere çok önemli ekonomik destekler sağlandığını ifade eden Vali Kızılkaya, "Sözlerime son verirken hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyor, bu anlamlı projede emeği geçen başta İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, çalışan bütün arkadaşlarımıza, çiftçi kardeşlerimize ve üreticilerimize teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ dedi. Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ise, Vali Kızılkaya desteği valilik katkılarıyla ocak ayında Cumhuriyetin 100. yılında 100. tarımsal proje olarak 100 bin Siirt fıstığı fidanı dağıttıklarını hatırlattı. Siirt Fıstığı Üreticileri Birliği Başkanı’nın üreticiler adına yaptıkları 100 bin adet talebin olumlu bulunduğunu aktaran Demirhan, "O programda müjdeyi ve talimatlarınızı vermiştiniz. Verdiğiniz destek ve katkı sonucunda bugün 125 bin adet daha bıttım anaçlı Siirt fıstığı fidanı dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Sadece 2024 yılında Siirt Valiliğimizin destekleri ile dağıttığımız Siirt Fıstığı fidanı sayısı 225 bin adet olmuştur. Bu projeden yaklaşık 450 ailemiz faydalanmıştır. Siirt fıstığı dışında hiçbir şekilde tarımsal faaliyette kullanılamayacak 70 bin dekarın üzerinde arazi ülkemiz ve ilimiz tarımına kazandırılmıştır. Ben bu vesile ile dağı taşı tarımsal araziye çeviren üreticilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerinde bulundu. Program çiftçilere dağıtılan fidanlar ile birlikte son buldu. Programa; Kurtalan Kaymakamı Samet Serin, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, kurum amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.