EĞİTİM - 24 Ocak 2018 Çarşamba 13:26

Başkan Dişli’den eğitime tam destek

A
A
A
Başkan Dişli’den eğitime tam destek

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Kodla Sakarya” projesinin tanıtımı çerçevesinde, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve beraberindeki heyet, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret etti.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Kodla Sakarya” projesinin tanıtımı çerçevesinde, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve beraberindeki heyet, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret etti.


Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve bir grup eğitmen, “Kodla Sakarya” projesinin tanıtımı çerçevesinde Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret ederek proje ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Projenin akademik danışmanlığını yapan Dr. Metin Çengel yaptığı açıklamada, “Kodla Sakarya” projesiyle ilgili Başkan Dişli’ye bilgi verdi. Çengel konuşmasında projenin önemine vurgu yaparak“Projemizin startını 5 Ocak itibariyle verdik ama proje sonu olmayan bir projedir. Hedeflerimizi yakın orta ve uzun vade olarak ayırdık. Dünyada teknolojik anlamda kartlar yeniden dağıtılıyor. Birçok ülke daha anasınıfı seviyesinde öğrencilere yazılım ve kodlama konusunda eğitim vermeye başladı, bizler de bu gelişime ayak uydurmak zorundayız. Gelecekte neredeyse her alan yazılım kodlarla şekillenecektir. Bu konuda şehrimizin bütün dinamiklerini harekete geçirerek bilgi teknolojileri konusunda çocuklarımızı çok üst seviyede eğitmemiz gerekiyor. Kullandığımız teknolojiye ne kadar hakim olursak o kadar güçlü ve kültürlü bir toplum oluruz” dedi.


Ziyarette konuşan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, projeyle birlikte çocukların erken yaştan itibaren bilgi teknolojileriyle tanışacağını vurgulayarak, “Yenidünyanın dilini öğrenen çocuklarımız, teknolojiyi tüketen olmaktan çıkıp teknolojinin üreticisi olacaktır. Biz eğitimciler olarak kodlamanın öneminin farkındayız. Yaşadığımız yüzyılda geleceğin dili olacak bilgi teknolojilerini, eğitime uyarlayarak erken yaşta çocuklarımıza transfer edeceğiz. Ben inanıyorum ki, gelecekte Sakarya’dan yazılım konusunda Türkiye’yi ve dünyayı yönetecek genç beyinler çıkacaktır” dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmalarına başlayan Başkan Dişli, projenin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirterek, “Öncelikle böyle bir projede emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere tüm eğitimcilerimizi yürekten kutluyorum. Bizler geleceğe yön veren bir ülke olmak istiyorsak, çocuklarımızı teknolojinin getirmiş olduğu yeni reflekslere göre yetiştirmek durumundayız. Çocuklarımıza bilgi teknolojileri konusunda vereceğimiz eğitim aynı zamanda onların analitik düşünmesini ve problem çözme yeteneklerinin artmasını sağlayacaktır. Bizler bu konuda gençlere ne kadar olanak sağlayabilirsek, gelecekte de ülke olarak ihtiyaçlara o ölçüde cevap verebilecek duruma geleceğiz. Bu vesile ile ben bir kez daha emeği geçen tüm eğitimcilerimizi kutluyor ve bu heyecan dolu projenin sonuna kadar arkasında olduğumuzu söylemek istiyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Buharkent eski başkanlarından Köprülü son yolculuğuna uğurlandı Aydın’ın Buharkent ilçesinde 1994-2004 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Nazmi Köprülü 79 yaşında hayatını kaybederken, Köprülü düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Geçtiğimiz yıl açık kalp ameliyatı olan ve bir süredir de yaşlılığa bağlı rahatsızlığı devam ettiği için tedavisi sürmekte olan Nazmi Köprülü, sabah saatlerinde yaşamını kaybetti. Köprülü için görev yaptığı memleketi Buharkent’te cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakiben Çarşı Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Buharkent Kaymakamı Cuma Omurca, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Köprülü ailesi ve aile yakınları, iş ve siyaset dünyasının tanınmış isimleri ve vatandaşlar katıldı. İlk tören Buharkent Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Köprülü’nün özgeçmişinin okunmasının ardından Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Köprülü ile ilgili hatıralarını ve hizmetlerini anlattı. Başkan Erol, “Nazmi Köprülü Başkanımız Buharkent’e güzel hizmetler ve eserler bıraktı. Biz kendisinden razıyız. Allah da ondan razı olsun inşallah. Kendisine rahmet, acılı ailesine ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum” dedi. İkinci tören ise ikindi namazına müteakip Buharkent çarşı camide gerçekleştirildi. Kılınan namazın ardından Köprülü için helallik istendi. Namazın ardından merhum Köprülü, Buharkent Belediye Mezarlığı’na defnedildi. Doğumu da ölümü de anlamlı günlerde oldu 1945 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü hayata gözlerini açan Nazmi Köprülü, yine anlamlı bir gün olan TBMM’nin kuruluş günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 79 yaşında iken hayata gözlerini yumdu. 1994-2004 yılları arasında 10 yıl Buharkent Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Köprülü, geçtiğimiz yıl geçirdiği açık kalp ameliyatının ardından uzun süredir tedavi görmekteydi. Nazmi Köprülü, evli, 2 çocuk ve 2 torun sahibiydi.