- 13 Kasım 2018 Salı 17:29

Başkan Toçoğlu, Minibüsciler Odası üyeleri ile bir araya geldi

A
A
A
Başkan Toçoğlu, Minibüsciler Odası üyeleri ile bir araya geldi

Sakarya Minibüsçüler Esnaf Odası üyeleri ve durak başkanları Başkan Zeki Toçoğlu ile bir araya geldi.

Sakarya Minibüsçüler Esnaf Odası üyeleri ve durak başkanları Başkan Zeki Toçoğlu ile bir araya geldi.



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Minibüsçüler Esnaf Odası üyeleriyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen buluşmada Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ali Bektaş, yönetim kurulu üyeleri ve durak başkanları yer aldı. Şehrin ruhunu yansıtan, sosyal ve ticaret hayatını canlandıran en önemli unsurlardan birisinin esnaflar olduğunu belirten Başkan Toçoğlu, minibüsçülere çalışmalarında kolaylıklar diledi.



Esnaflar ve durak başkanları Başkan Toçoğlu’na talep ve isteklerini iletirken, destekleri için teşekkür etti. Her duraktan temsilcilerle birlikte Başkan Toçoğlu ile görüşmekten duydukları memnuniyeti ifade eden Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ali Bektaş, “Zaman zaman toplantılara gidiyoruz. Diğer bölgelerdeki minibüsçü esnaflarıyla bir araya geliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir aradayız. Güzel bir birlikteliğimiz var. Allah birliğimizi bozmasın. Minibüsçü esnafımızdan aldığımız talepleri doğrudan Büyükşehir Belediye Başkanımıza iletebiliyoruz. Başkanımız Zeki Toçoğlu’na destekleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



Esnaflarla uyum içerisinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Toçoğlu, “Sıklıkla bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Esnaflarımızla yakın ilişkiler içerisinde olmaya gayret ettik. Hamdolsun örnek bir birlikteliğe sahibiz. Esnaflarımızı ilgilendiren kararlarda istişare kültürüne önem verdik. Çok şükür esnaflarımızla yakaladığımız uyum şehrimizin her noktasında hissediliyor. Hemşehrilerimize hizmet sunan bir alanda faaliyet gösteriyorsunuz. Bu anlamda en iyi hizmeti hemşehrilerimizle buluşturmalısınız. Sakaryalı hemşehrilerimize en iyi ve kaliteli hizmet sunmak için çağın şartlarına uygun bir şekilde değişime ayak uydurmak ve yenilenmek zorundayız. İnşallah yine bir araya gelir; talep ve isteklerinizi değerlendiririz. Allah işlerinizde kolaylıklar nasip etsin” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.