GENEL - 11 Kasım 2018 Pazar 16:56

Başkan Toçoğlu Yeni Bölge Hali Kompleksi’nde incelemelerde bulundu

A
A
A
Başkan Toçoğlu Yeni Bölge Hali Kompleksi’nde incelemelerde bulundu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Arifiye’de inşa çalışmaları devam eden Toptan Sebze ve Meyve Hali Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Arifiye’de inşa çalışmaları devam eden Toptan Sebze ve Meyve Hali Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut ve Sakarya Hal Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Çuhadar eşlik etti. Sakarya Hal Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Çuhadar, “Yeni bölge halimiz Türkiye’nin ilk Yap-İşlet-Devret modeli ile hayata geçirilmektedir. Şehrimizin ve komşu illerin ihtiyacını karşılayacak şekilde inşa edilen halimiz lokasyon bakımından Türkiye’nin tüm sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan ana ulaşım arterleri üzerinde yer almaktadır. Yeni halimizde bütün hijyenik şartlar düşünüldü. Hemşehrilerimiz hal tamamlandığında sağlıklı olarak bütün sebze ve meyve ihtiyacını buradan karşılayabilecekler” dedi.


Yeni Bölge Hali Kompleksi’nin en kısa sürede hayata geçeceğini aktaran Başkan Toçoğlu ise, “96 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve bölgenin en büyük hali olma özelliğini taşıyan tesisimizi inşallah kısa süre içerisinde tamamlayacağız. 80 dükkan ve bir idari binanın yer aldığı tesisimizde altyapı imalatları tamamlandı. Binaların kaba işçiliğinde sona gelindi. İnce işçilik ise devam ediyor. Ekiplerimiz tesisat işlerinin tamamlanmasının ardından zemin düzenleme çalışmaları başlayacak. Türkiye’nin ilk Yap-İşlet-Devret modeli ile hayata geçirilen bölge halimiz sebze ve meyve sektörüne yeni bir soluk kazandıracak. Esnafımızın hale ulaşımı için gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Kazandıracağımız yeni arterle Hal Kompleksine ulaşım daha konforlu sağlanacak. Yeni Bölge Hali Kompleksini inşallah en kısa sürede hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Zehir tacirinin evi uyuşturucu serası çıktı Denizli’de evinde arama yapılan zehir tacirinin bir odasını uyuşturucu serasına çevirdiği ortaya çıktı. Çok sayıda uyuşturucu madde ve imalatında kullanılan malzeme ele geçirilirken, zehir taciri ise tutuklandı.Denizli’de evinde arama yapılan zehir tacirinin bir odasını uyuşturucu serasına çevirdiği ortaya çıktı. Çok sayıda uyuşturucu madde ve imalatında kullanılan malzeme ele geçirilirken, zehir taciri ise tutuklandı. Denizli’nin Bozkurt ilçesinde narkotik timleri uyuşturucu madde yaptığı tespit edilen şüpheliyi bir süre takibe aldı. Şüphelinin yakalanması için adresine düzenlenen operasyonda zehir taciri kıskıvrak yakalandı. Polis ekipleri ikamette yaptıkları aramalarda karşılaştıkları manzara karşısında hayrete düştü. Tek tek evin odalarında arama gerçekleştiren norkotik timleri kapısını açtıkları bir odanın adeta zehir serasına dönüştürüldüğünü tespit etti. Zehir tacirinin oda içerisinde özel malzemeler ile yani bir oda daha oluşturduğu görüldü. Yapılan aramalarda 2 parça halinde bin 50 gram esrar, 70 kök farklı boylarda kenevir bitkisi, 1 çadır, 16 adet fanlı led aydınlatma, 1 adet termometre, 2 adet hava kompresörü, 4 adet vantilatör, 1 adet havalandırma motoru, filtresi ve borusu ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şanlıurfa Haliliye Belediyesi ile daha bilinçli nesiller yetişiyor Haliliye Belediyesi, minyatür bir şehrin canlandırıldığı çocuk trafik eğitim parkında düzenlenen eğitimler ile miniklere trafik ışıklarını, levhalarını ve kurallarını öğretmeye devam ediyor. Haliliye Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı ile trafik kültürünü öğrenen nesiller yetişiyor. Şanlıurfa Valiliği koordinesinde Haliliye Belediyesi, il emniyet müdürlüğü ve il milli eğitim müdürlüğü işbirliğinde eğitimlerin verildiği Haliliye Çocuk Trafik Eğitim Parkı ile öğrencilere trafik bilinci aşılanıyor. Belediye ve il milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimler çerçevesinde Haliliye ilçe sınırlarındaki okullarda eğitim gören çocuklar, merkez ve kırsal ayrımı yapılmadan planlanan program dahilinde çocuk trafik eğitim parkına götürülüyor. Burada görevli trafik polisleri ve jandarma ekipleri tarafından eğitim alan çocuklara, başta yayaların dikkat etmesi gereken kurallar olmak üzere trafik levhaları, trafik ışıkları ve trafik tabelalarının anlamları öğretiliyor. Yaya geçitleri, yaya üst geçidi ve kavşakların olduğu minyatür bir şehrin canlandırıldığı çocuk trafik eğitim parkında tüm kuralları uygulamalı olarak öğrenme şansı bulan minikler, akülü araçlara binerek de sürücülük deneyimi yaşıyor. Kendilerine ayrılan oyun parkında da gönüllerince eğlenen çocuklar, kendilerine sunulan bu imkanlar dolayısıyla, hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini ifade ederek Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkürlerini iletti.