GENEL - 23 Ocak 2018 Salı 18:24

Büyükşehir gönülleri ısıtıyor

A
A
A
Büyükşehir gönülleri ısıtıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Sokakta Kimse Kalmasın’ projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Sokakta Kimse Kalmasın’ projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, soğuk hava şartlarının etkisini arttırdığı şu günlerde kimsesiz ve sokakta yaşamak durumunda kalan vatandaşların taraflarına bildirilmesi konusunda hassasiyet çağrısında bulundu. Yüce, “Büyükşehir Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz şehrin muhtelif bölgelerinde ihtiyaç sahiplerini tespit etmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Gar binası, Büyükşehir Terminali, hastaneler ve diğer noktalar 24 saat denetim altında tutuluyor. Tespitler doğrultusunda gerekli müdahalelerde bulunuyoruz. Gönülleri birlikte ısıtmak için hemşehrilerimizden ihtiyaç sahibi ve kimsesiz vatandaşlarımızı bize bildirmelerini bekliyoruz. Soğuk havaların etkisini arttırması ve kar yağışı beklentisi kimsesiz ve sokakta yaşamak durumda olan kardeşlerimiz için derhal harekete geçilmesini zorunlu hale getirmekte. Biz de bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmak için aralıksız çalışıyoruz. İhtiyaç sahiplerinin tespit edilmesinde hemşerilerimiz de bize yardımcı olabilir. Vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesi 444 40 54, ALO 153 Çözüm Masası ve ALO Zabıta 277 54 10 telefon numaralarını arayarak bizlere ulaşabilirler. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizin bilgilerini bizimle paylaşabilirler” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Mesaide müdür, tatilde çoban Aydın’ın en çok sevilen kurum müdürlerinden biri olan Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun Müdürü Rahmi Terzi, mütevazi yaşantısı ve özüne olan bağlığı ile görenleri şaşırtıyor. Yıllık iznini doğup büyüdüğü memleketi Kahramanmaraş’ta değerlendiren Rahmi Terzi bir yandan tatilde çocukluk özlemeni giderip çobanlık yaparken, diğer yandan da çobanlık mesleğini sürdüren ailesine yardımcı oluyor. Kravatı çıkarıp kepeneğini giydiği gibi dağlara çıktı Özünün Yörük olduğunu ve çocukluğunun çobanlık yapmakla geçtiğini belirten Aydın iş ve İşçi Bulma Kurumu’nun 11 yıllık müdürü 50 yaşındaki Rahmi Terzi, çalışma hayatındaki yorgunluk ve stresi dağlarda koyun otlatarak attığını söyledi. Çok zor ancak bir o kadar da keyifli bir çocukluk yaşadığını belirten Terzi, “Çocukluğumda bir yandan çobanlık yapıp diğer yandan da okudum. Atatürk Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik ardından da 2013 yılında Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda müdür olarak görev yapmaya başladım. İşimi severek yapıyorum. Ancak çocukluk yıllarımın uğraşı ata mesleğim olan çobanlığı da çok seviyorum. Pek çok kişi tatilini deniz kenarlarında ve otellerde geçirmeyi tercih eder ama, ben baharı dağlarda karşılayıp sürü otlatmaktan, kepeneği giyip geceyi sürünün başında dağlarda geçirmekten çok keyif aldığım için tatilimi bu şekilde değerlendiriyorum” dedi.