GENEL - 16 Ocak 2018 Salı 10:46

Çocuklar bilinçli alışveriş yapmayı yerinde öğrendi

A
A
A
Çocuklar bilinçli alışveriş yapmayı yerinde öğrendi

Sapanca Nebiye Ertan İlkokulu 3-A sınıf öğrencileri Sapanca Belediyesi Zabıta ekipleri eşliğinde Sapanca Kapalı Pazar yerinde ilk alış verişlerini yaptılar.

Sapanca Nebiye Ertan İlkokulu 3-A sınıf öğrencileri Sapanca Belediyesi Zabıta ekipleri eşliğinde Sapanca Kapalı Pazar yerinde ilk alış verişlerini yaptılar.


Sapanca Nebiye Ertan İlkokulu 3-A sınıf öğretmeni Hikmet Çolak ve öğrencileri “Alışveriş yapmayı öğreniyorum projesi” kapsamında Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile ortaklaşa, kapalı pazar yerinde öğrencilere nasıl alışveriş yapılması gerektiğine dair bilgi paylaşımında bulundu. Öncelikli olarak etiket kontrolü, ürünlerin son kullanma tarihine bakma alışkanlığı, alınan ürünün gramajının kontrolü, pazar yeri tartı aletinin kullanımı, hileli mal tespitinde hareket tarzı konulu başlıklar altında bilgi paylaşımı ile denetim yapıldı.


Zabıta Müdürü Aydın Yıldız, halkın sağlığı ve güveliği açısından kendilerinin bu denetimleri belirli aralıklarda yaptıklarını, vatandaşlarında doğru ve bilinçli alışveriş yapması gerektiğini söyledi. Yıldız, “Bu proje ile çocuklarımız alışveriş konusunda bilinçli birer birey olma aşamasında ilk deneyimlerini ekip arkadaşlarımız ile birlikte gerçekleştirdi. Bu vesile ile bilinçli tüketici nasıl olunur, nelere dikkat edilir ve satıcılarında nelere dikkat etmeleri gerekir konularını yerinde görerek öğrenmiş oldular. Okul yetkililerine bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."