EĞİTİM - 23 Mart 2018 Cuma 17:01

‘Engelsiz Kent Sakarya’ konulu eğitim seminerleri devam ediyor

A
A
A
‘Engelsiz Kent Sakarya’ konulu eğitim seminerleri devam ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ‘Engelsiz Kent Sakarya’ sloganıyla belediye personellerine yönelik gerçekleştirilen eğitimler devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ‘Engelsiz Kent Sakarya’ sloganıyla belediye personellerine yönelik gerçekleştirilen eğitimler devam ediyor.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Kent Sakarya’ konulu eğitim seminerleri Arifiye, Erenler, Ferizli, Karapürçek, Kocaali ve Sapanca devam etti. Belediye personellerine yönelik düzenlenen eğitimlerde Erişilebilirlik Uzmanı Mehtap Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, “Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak engellilerle ilgili her alan da olduğu gibi; engellilerin en büyük problemlerinden birini oluşturan Erişilebilirlik konusunda da duyarlılık oluşturma ve konuyla ilgili bilinç geliştirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalar sayesinde Erişilebilirliğin her vatandaşımıza duyarlılık kazandırmasını temenni ediyoruz. Çünkü erişilebilirlik temel bir insan hakkıdır. Çevreye bakışımız ’bir gün ben de engelli olabilirim’ mantığı ile değil, öncelikle temel insan hakkı olarak düşünerek bakmalıyız” dedi.


İris, “Engellilerle ilgili yapılan düzenlemeler aslında toplumun tüm kesimlerini kapsamaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Engelsiz Kent Sakarya’ sloganıyla yola çıktık. Bir rampa yapıyoruz ve engelli rampası diyoruz. Ama bu rampayı herkes kullanabilir, bebek arabalı olan, ağır bir bavul taşıyan, bisiklet kullanan herkes buna ihtiyaç duyabilir. Ya da engelli asansörü, alçak tabanlı otobüsler, kaymaz yer malzemeleri, tutunma bantlı tuvalet kabinleri engellilerin yanı sıra herkesin ihtiyacına yönelik uygulamalar olabilir. Kentleri planlarken temel amacımızın, ‘Engelliler için planlayarak aslında herkes için planlamaktır’ olması gerekiyor” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit Belediyesi’nden şehitlere vefa Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısı ile ilçede ki şehit ailelerini ziyaret ederek bir kez daha acılarını paylaştı. Edremit Belediyesi şehitlerin emaneti aileleri ile yakından ilgileniyor. 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Zeytinli Mahallesi’nde şehit uzman çavuş Ali Sarı ve İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Özcan Mutlu’nun ailesini ziyaret etti. Belediye meclis üyeleri Necmiye Simliova, Mehmet Döğer, Yılmaz Tezcan, Ertal Küçükaslan, Nizam Aksoy ile beraber Şehit Ali Sarı’nın annesi Nihal Sarı ve ağabeyi İbrahim Sarı ve şehit Özcan Mutlu’nun annesi Süheyla ve babası Necmi Mutlu ile bir araya gelerek bir kez daha acılarını paylaştı. Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci’de İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil’in ailesini ziyaret etti. Meclis üyeleri Nevin Sayman, Güneş Durgut, Erdoğan Dursun ile birlikte Şehit annesi Serpil Özdil’e başsağlığı dileklerini iletti. Toplum olarak şehitlerimize minnet ve şükran borcumuz olduğunu ifade eden Başkan Ertaş, “Şehitlerimizin fedakarlıklarını ve vatanımız için canları pahasına gösterdikleri ulvi mücadeleyi bir kez daha anma fırsatı bulduk. Ailelerimizin acısını bir kez daha paylaşıyoruz. Şehitlerimizin kıymetli aileleri başımızın tacıdır. Emanetlerinin her daim yanındayız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.