GENEL - 20 Temmuz 2018 Cuma 17:24

Geyve’de turizm zirvesi

A
A
A
Geyve’de turizm zirvesi

SATSO Turizm Komitesi, SAÜ Turizm Fakültesi hocaları, İl Kültür ve Turizm Müdürü ve Geyve Belediyesi şehrin tanıtımı için yapılan ve devam eden projeleri gezip fikir alışverişinde bulundular.

SATSO Turizm Komitesi, SAÜ Turizm Fakültesi hocaları, İl Kültür ve Turizm Müdürü ve Geyve Belediyesi şehrin tanıtımı için yapılan ve devam eden projeleri gezip fikir alışverişinde bulundular.



Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde oluşturulan Turizm Komitesi, Sakarya Üniversitesi Turizm fakültesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya’nın misafiri olarak ilçeye gitti. Tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra belediye tarafından hayata geçirilen projeleri gezen heyet, yapılan çalışmaları beğendiklerini ifade ederek el ele verip bölgeyi ziyaret eden turist sayısını artırma kararı aldı. SATSO Turizm Komitesi, Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi hocaları, İl Kültür ve Turizm Müdürü, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ilçenin ve şehrin turizm potansiyeli harekete geçirmek için buluştu. Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adı verilen Seyir Terasında kahvaltı yapan heyet ardından Elvanbey Zaviyesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde incelediler.



Geyve’nin ve Sakarya’nın gerek yurt içinde gerekse yurt dışında daha tanınır olması için neler yapılacağının konuşulduğu buluşma diğer projelerin gezilmesiyle devam edildi. Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve kısa süre önce çalışmalarına başlanan Sakarya Nehri Rekreasyonu ve nehirde gondol yüzdürme proje alanına giden heyet, yapılan çalışmaları çok beğendiklerini ifade etti. Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ilçeyi ziyaret eden heyete yaptığı açıklamada, “Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezimiz, ayvamızın markalaşma sürecinin devamında ki bir projemiz. Burada üreteceğimiz ürünleri hem iç piyasaya hemde dış piyasaya satışını gerçekleştireceğiz. Kadın istihdamına doğrudan etki edecek projemiz ile geleneksel metotlarda üretim yapacağız. Biz yaptığımız işlerin daha da büyümesi, herkesin fikir beyan etmesi taraftarıyız. Ben değil biz olursak başarılı olacağımızı biliyoruz. Geyve Ayvası’nın dünyaya tanıtımı hususunda Ticaret Borsamız ile Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nde ise SATSO ile ortak hareket ediyoruz. Bir olursak birlikte hareket edersek hedefe daha çabuk varırız. Şehrimizin ortasından geçen nehre uzak bakma devrini sonlandırıyoruz. İnsanımız artık nehrin keyfini sürecek. Nehirde gondol keyfi sloganıyla hayata geçirmeyi planladığımız proje sadece şehrimize değil Marmara Bölgesi’ne hitap edecek şekilde planlandı” dedi.



Projeleri gezen turizm heyeti güç birliği yaparak, tanıtım faaliyetlerine ağır vererek Sakarya’ya daha çok ziyaretçi gelmesini sağlama hususunda fikir birliğine vardı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Türkiye, Gazze’nin yaralarını sarıyor Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İsrail’in zulmü altındaki Filistin ve Gazze halkına 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı. İçerisinde gıda, giyim, ısınma, hijyen ve temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım tırları, Mısır üzerinden Filistin ve Gazze halkına ulaştırıldı. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, dünyanın dört bir yanına olduğu gibi zalim İsrail’in bombardımanı ve zulmü altında zor günler geçiren Filistin ve Gazze halkının da yardımına koştu. Dernek, aylardır İsrail bombardımanı altında zor günler geçiren Gazze halkına toplam 18 tır gıda kolisi, sağlık desteği, ilaç yardımı, temizlik ve hijyen paketi gibi pek çok acil yardım malzemelerinden oluşan yardım malzemesi ulaştırdı. Dernek, bayram çalışmaları kapsamında ise 3 Nisan 2024 tarihinde yeni bir yardım konvoyunu Gazzeli mazlumlara ulaştıracak. “Bu sıkıntılar bitinceye kadar ve zafere erişinceye kadar Gazze’ye desteğimiz devam edecek" Zor günler geçiren Gazze halkına destek olmaya devam edeceklerini ifade eden ve yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Mustafa Bulut, "Gazze’ye yardım çalışmaları kapsamında 10 Şubat’ta Mısır’da hazırladığımız 8 tırdan oluşan iyilik konvoyunu Gazzeli kardeşlerimize gönderdik. Hazırladığımız yardımlar Refah sınır kapısından geçerek Gazzeli kardeşlerimize ulaştırıldı. İçerisinde çadır, portatif tuvalet ve banyo, gıda kolisi, un ve muhtelif yardımlar bulunan tırlarımız Gazze’ye ulaştı. Ramazan çalışmaları kapsamında da 21 Mart’ta yine Mısır’da hazırladığımız 10 tırdan oluşan iyilik konvoyunu yine Gazzeli kardeşlerimize gönderdik. Bu tırların içerisinde de gıda, beslenme ve un gibi temel gıda malzemeleri bulunuyordu. Önümüzdeki 3 Nisan’da da yine Mısır’a giderek bayram için hazırlamış olduğumuz iyilik konvoyunu refah sınır kapısı üzerinden Gazze’ye sevk ederek kardeşlerimize ulaştıracağız. Gazzeli kardeşlerimiz bir taraftan İsrail’in bombalarıyla öldürülürken, katledilirken bir taraftan da açlığa mahkûm ediliyor. Biz kardeşlerimizle olan dayanışmamızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Gazzeli kardeşlerimizin bu sıkıntıları bitinceye kadar ve bir zafere erişinceye kadar bizim Gazze’ye olan desteğimiz devam edecek. Bu vesileyle halkımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Şu mübarek Ramazan günlerinde Gazze’ye olan desteğinizi ve dayanışmanızı ve duanızı arttırarak devam ettirin" ifadelerini kullandı.