KÜLTÜR SANAT - 30 Eylül 2017 Cumartesi 00:28

‘Justinianus Köprüsü-562’ belgeselinin galası gerçekleşti

A
A
A
‘Justinianus Köprüsü-562’ belgeselinin galası gerçekleşti

Serdivan Belediyesi ve Serdivan Fikir Sanat Akademisi’nin katkısıyla hazırlanan ‘Justinianus Köprüsü-562’ belgeselinin galası geniş katılımla gerçekleşti.

Serdivan Belediyesi ve Serdivan Fikir Sanat Akademisi’nin katkısıyla hazırlanan ‘Justinianus Köprüsü-562’ belgeselinin galası geniş katılımla gerçekleşti.


Yapımının üzerinden asırlar geçmesine rağmen hala ayakta duran Bizans İmparatoru 2. Justinianus tarafından inşa ettirilen köprünün tarihinin anlatıldığı ‘Justinianus Köprüsü-562’ belgeselinin galası geniş katılımla Justinianus Köprüsü üzerinde gerçekleşti. Gerçekleşen galaya AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, MHP İl Başkanı Levent Bülbül, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, SESOB Başkanı Hasan Alişan ve çok sayıda davetli katıldı. Hazırlık ve çekim aşamalarının yaklaşık 6 ay sürdüğü belgeselin yönetmenliğini TRT Çocuk ve TRT Haber’de yönetmenlik yapan Ezgi Otuz üstlendi.


Gerçekleşen programda bir konuşma yapan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Her tarihi eser ve yapı insanın macerasını yansıtan değer ayna gibidir. Bu bir sanat eseri olarak veya bir yapı olarak yada bir anıt olarak karşımıza çıktığında bunlardan feyz alırız. Bu akşam belgeselini izleyeceğimiz Justinianus Köprüsü şehrimizin kimliğini oluşturan en önemli eserlerden biridir. Justinianus Köprüsü ayrıca Sakarya’nın geçmişle kuracağı bir köprüdür. Ondaki insan emeğini hatırlamak hiç şüphesiz hepimiz için oldukça heyecan verici bir tecrübedir” dedi.


Program daha sonra Justinianus Köprüsü belgesi ile devam etti. Yaklaşık bir saat süren belgesel sonrası hediye taktimi ile program sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta yaraları tedavi edilen doğaya salındı Sinop’ta yaralı bulunan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuş tedavileri sonrası Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından doğaya salındı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü, Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Klinik, bakım ve ameliyat alanlarında incelemelerde bulunan Vali Özarslan, Bölge Müdürü Orhan Çatalçam’dan, yaban hayvanlarına yönelik yürütülen tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Doğa, Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü çalışanlarına gösterdikleri gayret ve emekten dolayı teşekkür eden Vali Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte yaralı olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuşları doğaya saldı. Sarıkum Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, 2023 yılında yüzde 60 oranında tedavi başarısı elde edilerek, 300’ün üzerinde yaralı yaban hayvanı yapılan tedavileri sonrasında doğaya salındığı bildirildi. Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaralı hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapma imkanına sahip olduklarını vurgulayan Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, "Burada iki veteriner arkadaşımız var. Hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapabiliyorlar. O noktada teknolojik altyapımız gayet gelişmiş durumda" dedi. Öte yandan Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin içinde ameliyathane, radyoloji ve yoğun bakım üniteleri de bulunan Türkiye’deki 5 merkezden biri olduğu belirtildi.