ASAYİŞ - 19 Eylül 2017 Salı 11:10

(Özel haber) Sakarya’da 70 kiloluk Saint Bernard türü köpek çalındı

A
A
A
(Özel haber) Sakarya’da 70 kiloluk Saint Bernard türü köpek çalındı

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yaşayan Cihat Öziş’in 70 kiloluk Saint Bernard türü köpeği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından çalındı.

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yaşayan Cihat Öziş’in 70 kiloluk Saint Bernard türü köpeği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından çalındı. Henüz yavruyken aldığı köpeğinin çalınmasından dolayı büyük üzüntü yaşayan Öziş, “Sanki bir anne evladını askere gönderir ya odası boş kalır bende şu an o duygulardayım” dedi.


Edinilen bilgiye göre, Adapazarı ilçesinde herkes tarafından sevilen ismi de ’Cigo’ olan 70 kiloluk Saint Bernard türü köpek kendi başına dolaşmaya çıkar, daha sonra tekrar kulübesine gelerek yatardı. Ancak ’Cigo’ bir süre önce ortadan kayboldu. Sokak sokak Cigo’yu arayan Öziş, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelediğinde köpeğinin kimliği belirsiz bir kişi tarafından çalındığını fark etti. Durumu polise bildiren Öziş, bir an önce köpeğinin bulunmasını istedi.



“Bebeklikten beri bakıyorum”


Cigo’yu daha 2 ay 10 günlükken aldığını belirten Cihat Öziş, “Köpeğim Saint Bernard cinsi bir köpek. İsviçre dağ köpeği olarak geçmektedir. Çok uysal bir köpektir, uysal bir ırktır. Zaten benim bu köpeği 3 buçuk sene önce almamdaki sebep evlat gibi bakıyorum ona ben. Sebebi uysal olması, sert bir köpek olmaması. İnsanlarla iyi geçinmesidir. Onun için ben bu köpeği tercih ettim. Aldığımda çok küçük bir yavru idi 2 ay 10 günlüktü. Bebekliğinden beri yaklaşık 4 seneye yakın köpeğime bakıyorum” dedi.



“Başka bir şehre götürüldüğü tahmin ediyorum”


Çalınan köpeğinin başka bir şehre götürüldüğü tahmin eden Öziş, “Köpeğim evlat gibiydi. Burada iş yerimde herkes severdi onu. Gezdirirlerdi, insanlarla iyi geçinirdi. 1 yaşındaki çocukla bile gayet iyi geçinir üstüne çıksın, insin binsin hiçbir şey yapmazdı. Köpeğimi yaklaşık bir buçuk ay evvel tanımadığımız biri bağlayıp götürdü. Bağlayıp götürmeseydi köpeğimi buralarda gezer yarım saat, 10 dakika, en fazla bir saat sonra tekrar gelerek kulübesine yatardı. Yemeği, suyu hepsi hazır buradadır. Şu anda kulübesi boş kaldı. Özlüyoruz köpeğimizi. Hanımın, çocuklarım, arkadaşlarımın hepsi üzgünler. Şu anda köpeğimin kulübesi boş. Sanki bir anne evladını askere gönderir ya odası boş kalır bende şu an o duygulardayım. Polise gittim kamera kayıtlarını inceledik. Bir güvenlik kamerasından inceledim bağlayıp kişi köpeği götürüyor. Bağlamasa zaten köpeğim gitmez. Ben köpeğimi başka bir şehre götürdü diye tahmin ediyorum” diye konuştu.



“Bana bilgi verene bin TL ödül"


Köpeğinin nerede olduğunu söyleyene bin TL ödül vereceğini de belirten Cihat Öziş, “Köpeğimden ümidimi kesmekte istemiyorum. Bu köpeğim hakkında bana bilgi verecek olana bin TL bir ödülüm var. Büyük bir para değildir ama ben köpeğime kavuşmak istiyorum. Böyle bir bilgi gelirse köpeğimiz şuradadır diye bende köpeğimi alırsam bana haber verene bin TL para ödülüm var. Evet çalan kişi pişman olur getirsin köpeği geri ona bile bin TL para getireceğim. Hırsız köpeğimi geri getirsin affedeceğim ve parası verip göndereceğim” dedi.


Öte yandan, köpeğin çalınma anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde henüz kimliği belirlenemeyen bir şahıs ’Cigo’yu bağlayarak kendi köpeğiymiş gibi götürmesi gözüküyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya İl Genel Meclisinde yeni dönem heyecanı Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Yeni seçilen 37 il genel meclisi üyesi, ilk toplantıda meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeler için oy kullandı. Yapılan seçimler sonucunda 37 oyun 36’sını alan Muammer Özcura İl Genel Meclisi Başkanlığına tekrar seçildi. Meclis Birinci Başkan Vekilliğine MHP’li Ümit Çimen, Meclis İkinci Başkan Vekilliğine AK Partili Hüseyin Doğan seçildi. Meclis Asil Katip üyeliklerine Sadık Sarı ve Emin Volkan Çelik, Meclis Katip Yedek üyeliklerine Davut Karakurt ve Ömür Eldiven seçildi. Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, yaptığı açıklamada, "Kütahya birlik beraberlik içerisinde güzel hizmetleri, çalışmamızı görecek inşallah. Biz daha önce yaptığımız İl Genel Meclisi’nin başarısını Özel İdarenin başarısını aynı şekilde sürdürmeye çalışacağız. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin, inşallah yola devam. İl Genel Meclisi’nin Milli Eğitim’den AFAD’a sadece köyler ve kırsal kesim değil, 546 köyümüzün altyapısı, içme suyu, kanalizasyonu, yolu ana sorumluluğumuz. Bunun yanında Milli Eğitim’e, okullara, afet durumlarında sağlık kurumlarına destek olmak gibi her konuda bize düşen görevler var. Belediye ile işbirliği içerisinde, geçmişte olduğu gibi hizmetlerimize devam edeceğiz.Biz programlı gidiyoruz. Geçmişteki il genel meclis üyelerimizin ve idaremizin almış olduğu programlar var. Programlarımız aciliyet sırasına göre gerçekleşiyor. Birinci önceliğimiz, her zaman olduğu gibi, içme suyu, kanalizasyon ve yol. Bundan sonraki gelen taleplere ve imkanlara göre değerlendiriliyor. Bu şekilde zaten programlarımız da aksama olmaz. Yeni gelen arkadaşlara da bu programlar hakkında kısa bilgilendirme yapıldı. Aynı şekilde devam edeceğiz, inşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mecliste 18 AK Parti’nin üyesi, 12 Milliyetçi Hareket Partisi, 5 Cumhuriyet Halk Partisi, 2 Yeniden Refah Partisi, toplam 37 üyemiz var" diye konuştu.
Ankara Ayhan Bora Kaplan suç örgütü sanıklarının yargılanmasına devam edildi Suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen Ayhan Bora Kaplan ile suç örgütü şüphelisi 28’i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı verilen öğle arası sonrası yargılamanın devam edeceğini söyleme üzerine tutuklu sanıklara söz verdi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Furkan Anıl Bahar, “Bu ülkeye 8-9 yıldır hizmet etmekten başka hiçbir şey yapmadım. Tutuklanınca çalıştığım kurum benim sözleşmemi iptal etti. Sadece ’Albüm’ ve ’Tren’ adlı barlarda çalıştım. Tren adlı mekanda Ayhan isimli garson vardı. Bu ismi sadece burada duydum. Tutukluluk sürem göz önünde bulundurularak beraatimi talep ediyorum” ifadelerine yer verdi. “Telsizlere ‘arkadaş’ diyorduk” Hakkındaki suçlamaların iddia olarak kaldığını söyleyen tutuklu sanık Gökhan Gülümser, “Somut bir durum yoktur. Ben araç tamiri üzerine çalışıyorum. Geçmişte Albüm ve Tren adlı mekanlarda valelik yaptım. Çalıştığım süreçte telsizlere ‘arkadaş’ diyorduk. Polis uygulamaya geldiği zamanlar saklıyorduk. Çünkü memurlar görünce telsizlerimizi kırıyorlardı” diye konuştu. Çukurambar’da bulunan bir mekanda 2019 yılında 2.5 ay vale olarak çalıştığını söyleyen tutuklu sanık Hasan Aslantaş, “Kesinlikle suçlamaları kabul etmiyorum. Vale olarak çalıştığım dönemde bizden sorumlu olan kişiyi Fethi Kara olarak tanıyordum. Bizde telsize ‘arkadaş’ diyorduk. Arkadaş dememizin nedeni emniyetten gelip telsizi gördüklerinde yanlış anlayabiliyorlardı” dedi. Tutuklu sanık beyanlarının ardından duruşma Perşembe günü devam etmek üzere ertelendi.