GENEL - 16 Temmuz 2018 Pazartesi 17:53

Sakarya’da sağanak yağış su baskınlarına neden oldu

A
A
A
Sakarya’da sağanak yağış su baskınlarına neden oldu

Sakarya’da etkili olan ve metrekareye 35 kilogram yağışın düştüğü sağanak yağışlar nedeniyle onlarca araç göle dönen yollarda suya gömüldü.

Sakarya’da etkili olan ve metrekareye 35 kilogram yağışın düştüğü sağanak yağışlar nedeniyle onlarca araç göle dönen yollarda suya gömüldü.


Sakarya’da öğleden sonra başlayan yoğun yağış hayatı olumsuz etkileyerek, şehir merkezinde su baskınlarına neden oldu. Aniden bastıran sağanak yağış şehri kısa sürede etkisi altına aldı. Su birikintilerinde mahsur kalan sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Yaşanan yağışlarda metrekareye 35 kilogram yağış düştü. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ekiplerin sorun yaşanmaması için sahada oldukları belirtildi.



“Yağış sonrası SASKİ’den açıklama”


SASKİ’den sağanak yağışla ilgili yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre kuvvetli yağışların başlaması ile birlikte şehir merkezinde metrekareye şu ana kadar 35 kilogram yağış düştü. Ekiplerimiz herhangi bir sorun yaşanmaması için sahadalar. Meteoroloji tarafından yağışlı havaların etkisinin bu hafta boyunca süreceği öngörülüyor. Vatandaşlarımız bu süreç içerisinde yaşadıkları herhangi bir ihtiyaç durumunda 7 gün 24 saat ALO 185 Çağrı Merkezi’ni arayarak bize ulaşabilirler” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa İl Müdürü Öztürk; “Gelişen teknolojinin tüm imkânları ile sahadayız” Manisa’da Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak teknolojinin imkanlarını kullanarak çiftçilere her konuda destek olduklarını söyleyen Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk “Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli, önerilen tavsiyelere uymaya özen göstermelidirler” dedi. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk bitkisel üretim sezonun başlamasıyla birlikte üreticilerin dikkat etmesi gereken hususlara yönelik açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik personel kadrosu ve gelişen teknolojinin tüm imkânları ile sahada olduklarını belirten İl Müdürü Öztürk; “İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görev yapan teknik personellerimiz sahadaki hastalık ve zararlı takibine yönelik olarak düzenli olarak kontroller gerçekleştirmektedir. Teknik personellerimiz gerek fenolojik gözlemler gerekse monitör tuzak kontrolleri ile hastalık ve zararlı tespitini yapmakta sosyal medya, SMS sistemi ve sahadaki çiftçi görüşmeleri ile mücadelenin doğru zamanda doğru yöntemle gerçekleşmesini sağlamaktadırlar. Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli, önerilen tavsiyelere uymaya özen göstermelidirler. Henüz SMS sistemine kaydını yaptırmamış olan üreticilerimiz ilgili İlçe Müdürlüklerine başvurarak sisteme kayıtlarını yaptırmaları önem arz etmektedir” dedi. İl genelinde 50 adet Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonu, 48 adet Dijital Kameralı Feromon Tuzak bulunduğuna vurgu yapan Metin Öztürk; “Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ile bölgedeki hava sıcaklığı, ortam nemi, yağış miktarı, toprak sıcaklığı ve yaprak ıslaklığı gibi verilerin saatlik ortalamaları kaydedilmektedir. Dijital Kameralı Feromon Tuzaklar ile de tarım ürünlerindeki zararlı popülasyonun takibi gerçekleştirilmektedir. Elde edilen veriler ile mücadelenin en doğru zamanda tespiti sağlanmaktadır. Bu sayede gereksiz ilaçlamalardan kaçınılmakta, ürün kayıpları önlenerek maddi kayıpların da önüne geçilmektedir. Dün olduğu gibi bugün de üreticilerimizin yanında yer almaya, onlara teknik destek vermeye devam ediyoruz. Yeni sezonun tüm üreticilerimiz için hayırlı, bereketli ve bol kazançlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.