EĞİTİM - 01 Ekim 2017 Pazar 14:04

SAMEK’lerde yeni dönem kayıtları devam ediyor

A
A
A
SAMEK’lerde yeni dönem kayıtları devam ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi SAMEK’lerde yeni dönem kayıtları devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi SAMEK’lerde yeni dönem kayıtları devam ediyor.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında (SAMEK) yeni dönem kayıtları devam ediyor. 5 Ekim Perşembe gününe kadar devam edecek olan kayıtlar için kursiyerler kimlik bilgileriyle www.sakarya.bel.tr adresinden başvuru yapabilecek. Yaygın eğitimde bir marka haline gelen SAMEK’ler, yeni dönemde 20 merkezde ve 91 branşla Sakaryalılara hizmet sunacak. Güzel sanatlardan geleneksel sanatlara, müzik eğitimlerinden el sanatlarına, meslek ve bilgisayar eğitimlerine kadar geniş branş yelpazesi kursiyerlerle buluşacak.


SAMEK’in eski kursiyerlerinden biri olan Serpil Çakıroğlu “Daha önce SAMEK Muhasebe eğitimlerine geldim. Verimli geçen bu kurs döneminde birçok yeni program öğrendim. SAMEK eğitim döneminde aldığım sertifika iş hayatımda bana büyük kolaylıklar sağladı. Pek çok kez faydasını gördüm. Yeni dönemde ilgim olduğu için Korece kursuna kayıt yaptırdım. Eminim ki benim için değişik bir tecrübe olacak. SAMEK Dil Merkezi’ne Hendek’ten gidip geleceğim ama alacağım eğitimin bu zahmete kesinlikle değeceğini düşünüyorum” dedi.


SAMEK’le ilk kez tanışma fırsatı yakalayan kursiyer Sabri Can Durmaz, “Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nın adını geçen sene bir arkadaşımdan duymuştum. SAMEK dil eğitiminden memnun kaldığı için beni buraya yönlendirdi. Daha önce özel sektörde kurs almıştım. Fakat pek bir yararını görmedim. Araştırdığımda yabancı dil alanında uzman hocaların bu merkezde eğitim sunduğunu fark ettim. Bende İngilizce kursuna kayıt olmaya karar verdim ve işlemlerimi kolayca gerçekleştirdim. SAMEK projelerini hayata geçiren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz : “Kanser oluşumunda beslenme şekli çok önemli” Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti. Her 5 kişiden 1’inin hayatı boyunca kansere yakalandığını ve kanser oluşumunda beslenme şeklinin önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz kansere yakalanma riskini düşürmek için hangi besinlerin tercih edilebileceğini anlattı. Diyetisyen Gündüz sağlıklı ve dengeli beslenmenin sadece formda ve zinde kalmaya değil aynı zamanda kanserden korunmaya da katkı sağladığını vurguladı. “Kadınlara günde 2, erkeklere 3 porsiyon meyve” Meyveleri kabuğu ile birlikte tüketmenin posa içeriğini arttırarak sindirim kanalının daha düzenli çalışacağını belirten Diyetisyen Gündüz “Vitamin ve minerallerden zengin meyveler bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına yardımcı olur. Erkekler için günlük 3 porsiyon, kadınlar için ise günlük 2 porsiyon meyve tüketimi uygundur. Bunun yanında mevsimde olan sebzelerden mutlaka öğle ve akşam öğünlerinde salata yapılıp tüketilmelidir. Ancak tüm meyve ve sebzeleri çok iyi yıkadığınızdan emin olmalısınız” dedi. “Balığı kızartarak değil ızgara veya buğulama yaparak yiyin” Balığın A, D, K ve B grubu vitaminlerden ve iyot, selenyum, fosfor, magnezyum ve çinko minerallerinden zengin olduğunu ve bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olduğunu söyleyen Diyetisyen Gündüz “Omega-3 yağ asitlerinden zengin balık aynı zamanda bu özelliği ile kansere karşı koruyucudur. Ancak pişirme yöntemi oldukça önemlidir. Balık, kızarma yöntemi ile pişirildiği zaman yüksek sıcaklıktaki yağın içerisindeki sağlığa zararlı toksik maddeler nedeniyle önerilmemektedir. Bunu yerine, ızgara veya buğulama yöntemi tercih edilebilir” diye konuştu. Diyetisyen Gündüz kırmızı üzümün özellikle kabuğunda ve çekirdeğinde bulunan “resveratrol” maddesinin sağlık açısından zararlı serbest radikallere karşı vücudu kanser oluşumundan koruduğunu; bunun yanında kırmızı üzümün, B vitaminlerinden ve demir, potasyum ve magnezyum mineralinden de zengin olduğunu ifade etti. “Yoğurt bağırsak sağlığını korur” Yoğurdun probiyotik besinlerin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğuna değinen Diyetisyen Gündüz “Probiyotikler bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısını arttırarak sağlıklı bir mikroflora oluşumuna katkıda bulunur. Bu sayede sindirim sisteminde görülebilecek kanser gibi birçok hastalığa karşı önlem almış oluruz. Aynı zamanda kilo kontrolünü sağlamaya yardımcı olur. İçeriğindeki selenyum sayesinde antioksidan özellik gösterir ve bu sayede kanserden korunmaya yardımcı olur” dedi. Yüksek posa içeriği sayesinde sindirim kanalının düzenli çalışmasını sağlayan kurubaklagillerin faydasının altını çizen Diyetisyen Gündüz şunları söyledi: “İçerdiği vitamin ve mineraller; kemik gelişimi ve sağlığı için gerekli olan kalsiyum, sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan B vitaminleri, kan yapıcı demir ve potasyum, magnezyum, vitamin E içeriği sayesinde sayesinde vücudumuzu korur. Aynı zamanda kan şekerini dengeleyici özelliği de bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.