- 15 Ağustos 2018 Çarşamba 17:19

Sapanca Belediyesi daire müdürleri toplandı

A
A
A
Sapanca Belediyesi daire müdürleri toplandı

Sapanca Belediye Başkanı Doç.

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, nezaretinde haftalık olağan müdürler toplantısı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.


Başkan yardımcıları, daire müdürleri ve şeflerin katıldığı haftalık olağan toplantı ile yapılan çalışmaları, eksik kalan yapılamayan çalışmaların nedenleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Başkan Yılmazer, müdürlerin performanslarından memnun olduğunu fakat daha fazla memnuniyet için daha fazla çalışılmasını istedi. Eksiklerin bir an önce yapılarak halkımızın hizmetine sunulması konusunda daha hassas olunması noktasına da vurgu yaptı. 2014’te göreve geldiğimiz ilk günden bu yana siz değerli ekip arkadaşlarımızla Sapanca’da gözle görülen farklılıklara, büyük projelere imza attık. Vaatlerimizin yüzde 90’ını tamamlamanın sizlerle birlikte haklı gurunu yaşamaktayız. Yalnızca vaad ettiklerimizi hayata geçirmekle kalmayıp, seçim beyannamemizde olmayan, Sapanca’ya değer katacak projeleri hayata geçirmiş ve bazılarına başlamış olmanın gururu içerinde çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz. Hiçbir başarı bireysel değildir, hepsi bir ekip çalışmasıdır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Nesli tükenmekte olan toy kuşlarına yönelik envanter ve izleme çalışması Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından “Toy Kuşu Eylem” planı çerçevesinde Çorum’da izleme ve envanter çalışması yapıldı. Çorum’da, 2019 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Çorum İl Şube Müdürlüğü sınırları içerisinde gerçekleştirilen arazi inceleme çalışmalarında dünyanın uçabilen en ağır (5,6-18 kilogram) kuşlarından biri olan toy kuşu gözlemlenmişti. Toy kuşu, Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) listesine göre soyu tükenme tehlikesi büyük olan (VU) olan kuşlar listesinde yer alıyor. Tüm dünyada sayılarının sadece 44 bin ile 57 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. 2004 yılında Türkiye’de toy popülasyonunun 764-bin 250 birey arasında olduğu tahmin ediliyorken 2016 yılında gerçekleştirilen envanter çalışmalarında 504 birey tespit edilmişti. Bu zamana kadar habitat kaybı, tarım arazilerinin açılması ve avlanma gibi çeşitli nedenlerle sayıları azalan toy kuşları bütün dünyada yok olma sınırına yaklaştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü tarafından envanter ve izleme çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzce Toy Kuşu (Otis tarda)’na yönelik olarak hazırlanan ve uygulamaya konulan ’Toy Tür Eylem Planı’ çerçevesinde tanımlanan faaliyetlerin uygulanması her yıl yapılıyor. Eylem planı çerçevesinde, Çorum ilinde envanter ve izleme çalışması Bölge Müdürlüğümüz Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü elemanlarının katılımı ile tarihinde gerçekleştirildi. Ülkemizde 100-500 arasında birey kaldığı tahmin edilmekte olup eylem planı kapsamında envanter ve izleme çalışmaları eş tutma, üreme, kuluçka, yavru büyütme dönemi olarak yıllar itibari ile devam edecektir” ifadelerine yer verildi.