YEREL HABERLER - 28 Mayıs 2017 Pazar 14:26

SASKİ tesisleri öğrencileri ağırlıyor

A
A
A
SASKİ tesisleri öğrencileri ağırlıyor

Akyazı Madanoğlu Ortaokulu öğrencileri Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşa edilen ve ilçenin tüm atıksularını dünya standartlarında arıtan Akyazı Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret etti.

Akyazı Madanoğlu Ortaokulu öğrencileri Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşa edilen ve ilçenin tüm atıksularını dünya standartlarında arıtan Akyazı Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret etti.


SASKİ tarafından şehir genelinde inşa edilen yüksek teknoloji ile donatılmış tesisler birçok yaş grubu tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Akyazı Madanoğlu Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri ilçenin tüm atıksularını dünya standartlarında arıtan Akyazı Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret etti. Tesisin işleyişi ve atıksuların doğaya nasıl geri kazandırıldığı konusunda yetkililerden bilgiler alan öğrenciler, derslerde öğrendikleri konuları yerinde inceleme şandı buldu. Gezi ile kendilerinin de önemli tecrübeler edindiklerini belirten öğretmenler, SASKİ’ye teşekkür ettiler.


Akyazı Madanoğlu Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Nurhan Gökkaya, “SASKİ arıtma tesisine düzenlediğimiz gezi Toplum Projemizin bir parçası aslında. Küresel ısınma, biyo çeşitlilik, çevre kirliliğini derslerimizde anlatırken öğrenciler konulardan çok etkilendi. Bizde bir gezi düzenleyerek derslerde attığımız konuları bu tesiste göstermek istedik. Derslerde sık sık anlatıyoruz ancak var olan çabaları burada öğrencilerimizin kendilerinin görmeleri daha etkili olacaktır. Öğrencilerimiz buradaki tüm gördüklerini, izlenimlerini okulumuzdaki bir panoda sergileyecekler. Konuyla ilgili sunumlar gerçekleştirecekler. Amacımız sadece kamu kurumlarının çabaları değil, öğrencilerimiz ve bu sayede toplumda da bir etki ile çevre bilincini oluşturmak. SASKİ yetkilerinin burada verdiği ayrıtılar, sayısal veriler biz öğretmenlerin derslerde konuyu daha etkili bir şekilde anlatabilmemize katkısı olacağını da düşünüyorum” dedi.


Fen Bilimleri öğretmeni Ömer Topaloğlu ise, “Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi gibi ilçemizde böyle bir tesisin olması hem bizim hem de öğrencilerimiz için büyük bir avantaj. Derslerimizde zaman zaman kimyasal ve biyolojik arıtma konusunda öğrencilerimize bilgiler veriyoruz. Bu konuları öğrencilere metinlerle veya fotoğraflarla göstermenin yanı sıra böyle bir tesiste canlı bir şekilde görmeleri oldukça faydalı oldu. Amacımız öğrencileri hem su tüketimi hem de çevre konusunda bilinçlendirmekti. Bunu da gezi ile önemli ölçüde başardığımızı düşünüyorum. Gezide öğrencilerimizle birlikte öğretmenler olarak bizde yeni şeyler öğrendik. Kimyasal ve biyolojik arıtma teknolojileri konusunda öğrencilerimize artık daha ayrıntılı bilgiler verebileceğimizi de düşünüyorum. SASKİ burada bizi çok güzel şekilde ağırladı. Her şey için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.