EĞİTİM - 07 Aralık 2017 Perşembe 12:10

SAÜ İşletme Enstitüsü’nü bünyesine kazandırdı

A
A
A
SAÜ İşletme Enstitüsü’nü bünyesine kazandırdı

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ), Türkiye’de ilk defa fakülte bünyesinde bir enstitü kuruldu.

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ), Türkiye’de ilk defa fakülte bünyesinde bir enstitü kuruldu.


Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bünyesine ‘İşletme Enstitüsü’nü kazandırdı. İş dünyası ile birlikte çeşitli projelerde yer alan Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde, 6 Aralık 2017 tarihli resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile ‘İşletme Enstitüsü’ kuruldu. İşletme Enstitüsü, YÖK’ün kuruluş tarihi olan 1981’den bu yana YÖK kanunu çerçevesinde bir fakülteye bağlı kurulan Türkiye’nin ilk enstitüsü oldu. İşletme Enstitüsü’nün açılması kararının ardından Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, enstitünün Sakarya Üniversitesine kazandırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


İşletme Fakültesinin son dönemde yaptığı atılımlarla ulusal ve uluslararası düzeyde önemli işlere imza attığını belirten Rektör Elmas, “Fakülte bünyesinde oluşturulan İş Dünyası Danışma Kurulu toplantılarında gündeme getirilen İşletme Enstitüsü kurulmasına yönelik teklif, senatomuz tarafından da olumlu karşılandı. Konunun hukuki altyapısı ve fizibilite çalışmalarını tamamlayarak İşletme Fakültesi’nden bir heyeti fikirlerini paylaşmak adına YÖK’e gönderdik. İş dünyası ile entegre programlar, organizasyon yapısı ve mali yapılanma süreci adına emsal niteliği taşıyan işletme enstitüsü fikri YÖK’te oldukça olumlu karşılandı. YÖK kanunu çerçevesinde fakülteye bağlı ilk enstitü özelliği taşıyan İşletme Enstitüsünün orta ve üst düzey yönetici yetiştirmeye yönelik vizyon ve politikalarının, üniversitemiz ve İş Dünyası Danışma Kurulunun destekleri ile gerçekleşeceğine inancımız tamdır” dedi.


Alınan kararın ardından bu sorumluluğu üstlenmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can ise, “Stratejimizin önemli bir ayağını oluşturan fakülteye bağlı işletme enstitüsü fikrinin YÖK’te karşılık bulması ve desteklenmesi, bu konuda gerçekleştirecek faaliyetlerle ilgili bizi daha da motive etti. Sakarya Üniversitesi İşletme Enstitüsü, İstanbul Üniversitesi bünyesinde 1954 yılında kurulan İşletme İktisadı Enstitüsü ve 1968 yılında kurulan Muhasebe Enstitüsünden farklı olarak YÖK’ün kurulduğu 1981 yılından sonra kurulan fakülteye bağlı ilk enstitüdür” diye konuştu.


Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, başta Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas olmak üzere, enstitünün kurulmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana ve Mersin’den Belemedik’e turistik tren seferleri başlayacak ADANA (İHA) – 12.’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı çerçevesinde Belemedik’e turistik tren seferi düzenlendi. 12.’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı çerçevesinde Adana Tren İstasyonundan ’Lezzet treni’ teması ile Belemedik’e turistik tren seferi düzenlendi. Türkiye’de popüler olmaya başlayan tren turizminin Çukurova Bölgesi’ndeki ilk uygulaması olmayı hedefleyen proje bünyesinde gerçekleştirilen seferde, Belemedik’te kahvaltı ile başlayan program; doğa yürüyüşü ve Alman kalıntılarının gezilmesi ile devam etti. Varda Köprüsü’nün de ziyaret edildiği program bünyesinde katılımcılar bolca fotoğraf çektirdi. Çukurova Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Torun, Türkiye’de son yıllarda vatandaşların tren turizmine yönelik ilgisinin artması ile birlikte tren turizminin gelişim gösterdiğini belirterek, "Biz de bölgemizdeki en uygun rotalardan biri olan Belemedik ve hatta buna Varda Köprüsü’nü de dahil ederek bir tur programı planlamayı düşünüyoruz. Adana’dan hareket ederek insanların buradaki doğayı keşfederek Alman konutlarını görebileceği, aynı zamanda yöresel kahvaltı ederek Varda Köprüsü’nde fotoğraf çekilebileceği bir program. Günübirlik bir program planlanıyor. Bugün de bu çalışmanın ilk turunu düzenledik. Özellikle il protokolü, medya, influencerlar ve acentalar ile geldik buraya. Bundan sonrası için düzenli bir biçimde haftalık olarak halkımızın da katılabileceği bir biçimde turların düzenlenmesi hedefleniyor" dedi. "Adana ve Mersin’den Belemedik’e turistik trenler düzenleme gayretimiz var" TCDD Taşımacılık Adana Bölge Müdürü Mustafa Özgür Örekçi de, "Torosların kalbinde Belemedik’teyiz. Hicaz demir yollarının ana şantiye alanlarından bir tanesi burası. Belemedik Tabiat Doğa Parkı’nda Toros dağlarının çok bilinmeyen gizli ve keşfedilmemiş doğasının içerisinde hakikaten herkesin görmesini istediğimiz, gördüğünde de doğanın içinde insanların mutluluk duyacağı bir ortamın içerisindeyiz. Adana’dan ve Mersin’den buraya sık sık turistik trenler düzenlemek gibi bir gayretimiz var. Çünkü gerek coğrafyanın, gerek doğanın verdiği bütün nimetleri burada herkese göstermek ve tanıtmak istiyoruz. Bugün de Çukurova Kalkınma Ajansı ile beraber ilk tanıtım turlarından bir tanesini Portakal Çiçeği Karnavalı bünyesinde düzenliyoruz. Bu tren umarım bundan sonra yıllar boyunca da devam edecektir diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Hayata geçirilecek projenin yerli ve yabancı turistlerin bölgeye olan ilgisini artırması bekleniyor. Pilot uygulamanın başarılı olması halinde ise TCDD, hattı haftalık düzenli seferlere dönüştürmeyi ve seyahat acentaları tarafından paket programlar oluşturularak bölge turizminin daha da canlandırılmasını hedefliyor.