GENEL - 24 Ocak 2017 Salı 12:39

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan mezarı başında anıldı

A
A
A
Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan mezarı başında anıldı

2001 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit olan Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan için Sakarya’nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anma töreni düzenlendi.
Hendek Belediye Mezarlığında gerçekleşen anma törenine, Ali Gaffar Okkan’ın eşi Zerrin Okkan, kızı Sezin Çalışkan ve Kız kardeşi Gülsüm Özgen, ablası Sabahat Aslan, Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dıngırcı, AK Parti 25. Dönem Milletvekili Ali İnci, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, polis ve askeri personel ve çok sayıda sevenleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan anma töreninde Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın özgeçmişi okundu. Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti 25. Dönem Milletvekili Ali İnci, “Yalnız Ali Gaffar son olacak dedik, son olmadı.Ondan öncede devam ediyordu, şimdide devam ediyor. 15 Temmuzda da devam etti. Ülkemizin üzerinde bulunan kara bulutların dağılmasını arzu ediyoruz.Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ali Gaffar Okkan gibi bir şehide Hendek halkı sahip olduğundan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Büyük bir karlı günde Hendek’in görmediği ve göremeyeceği o kadar büyük kalabalıkla defnetmiş olduğumuz Ali Gaffar Okkan’ın 16 yıl geçmesine rağmen hala dost ve akrabalarının buraya geldiğini görmekle, onun saygınlığını görmüş oluyoruz. Ali Gaffar Okkan ortaya koymuş olduğu devlet adamlığını hepimize nasip eylesin” diye konuştu.
Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dıngırcı ise yaptığı konuşmada, “Rahmetli emniyet müdürümüz Türkiye Cumhuriyeti devletinin istiklalini ve istikbali için canla, başla ve cansiperane çalışarak hizmetlerde bulunmuştur. Rahmetli müdürümüz vatanına sahip çıkmıştır. Şimdi bu nöbeti bizler devir aldık. Bizler 7’den 77’ye hep birlikte nöbetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizden sonraki nesillere bu nöbeti şanla, şerefle aktaracağız. İçinde bulunduğumuz coğrafyanın jeopolitik yapısını da dikkate alarak, birliğimiz ve beraberliğimiz, bölünmez bütünlüğümüz adına her zamankinden daha fazla bir olmak, diri olmak için bilimsel, bütüncül, gelecek yönelimli çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın mezarı başında Kuran-ı Kerim okundu. Yapılan dualar sonrasında anma töreni sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel halk buluşmasının finalini Turgutlu’da yapacak CHP Genel Başkanı Özgür Özel halk buluşmalarının finalini memleketi Manisa’nın Turgutlu ilçesinde gerçekleştirecek. Halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. Görkemli bir final ile seçim çalışmalarının noktalamak isteyen Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’i Turgutlu’da ağırlayacak. Halk buluşması aynı zamanda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın’ın seçim kampanyasındaki son halk buluşması olacak. Büyük halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. “Tarihi bir buluşma olacak” Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, “Aylardır çok güzel bir kampanya yürütüyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinin son halk buluşmasını Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in katılımı ile Turgutlu’muzda yapacağız. Bu yönüyle tarihi bir buluşma olacak. Turgutlu’muzda ve Manisa’mızda umut zirvede, heyecan yüksek; kazanmaya hazırız. Tüm hemşehrilerimi 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleştirecek olduğumuz büyük buluşmaya davet ediyorum” dedi.