GENEL - 12 Kasım 2018 Pazartesi 18:27

Şehit Kaymakam Safitürk’ün hayatını tiyatro ile canlandırdılar

A
A
A
Şehit Kaymakam Safitürk’ün hayatını tiyatro ile canlandırdılar

Akyazı Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Mardin’in Derik ilçesinde düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün hayatını tiyatro ile canlandırdı.

Akyazı Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Mardin’in Derik ilçesinde düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün hayatını tiyatro ile canlandırdı. Şehit kaymakamın babası Asım Safitürk, “Benim acıma, üzüntüme ortak olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.


Mardin’ne bağlı Derik Kaymakamlığında 2 yıl önce PKK’lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün hayatı şehadetinin ikinci yılında tiyatro oyunuyla izleyicilere anlatıldı. Akyazı Belediyesince ‘Sokaktan Sahneye Projesi’ kapsamında geçen yıl kurulan ve ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 85 kişilik Akyazı Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Safitürk’ün hayatını Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi’nde sahneye taşıdı. Safitürk’ün Derik Kaymakamlığına atanması, hayatı ve şehit düşmesinin anlatıldığı tiyatro oyununu izleyenler zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.



"Allah böyle acılar göstermesin"


Şehit kaymakamın babası Asım Safitürk, oyunun ardından yaptığı açıklamada programa katılanlara teşekkür etti. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve tiyatro ekibine teşekkür eden Safitürk, "Beni çok gerilere götürmüş oldunuz. Tabii hem hüzün hem hatırayı yeniden tazelemiş olduk. Böylece şehidimize Allah gani gani rahmet eylesin, şefaatlerine bizleri nail eylesin. Bütün şehitlerimize Allah Kur’an-ı Kerim’de ’Allah yolunda ölenlere ölü demeyin, onlar diridir, siz bilemezsiniz’ diyor. Allah bütün şehitlerimize bu güzelliği ihsan eylesin. Benim acıma, üzüntüme ortak olduğunuz için teşekkür ediyorum. Allah bizlere, sizlere, ülkemize böyle acılar göstermesin. Elhamdülillah teselli kaynaklarımız çok geniştir. Allah razı olsun, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.



“Anlatılacak bir duygu değil"


Oyunda Muhammed Fatih Safitürk’ü canlandıran Furkan Özel, “1 yıldır verdiğimiz emeğin karşılığını aldık. Güzel duyumlar aldık. Hocamız tiyatroyu çok sevdi. Oyunda da dediğim gibi bir olduk, diri olduk. Oyun sabahı şehidimizin mezarını ziyarete gittik. Orada ifade edilemeyecek şekilde duygular yaşadım. Dua ediyorum ve akşama şehidimizin ismi ile beni sahneye davet ediyorlar. Anlatılacak bir duygu değil. Allah şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.