GENEL - 07 Kasım 2018 Çarşamba 16:41

Türkiye’nin 4 bir yanından gelen gönüllü berberler Güneydoğulu öğrencileri tıraş etti

A
A
A
Türkiye’nin 4 bir yanından gelen gönüllü berberler Güneydoğulu öğrencileri tıraş etti

Türkiye’nin dört bir yanından organize olan berber ve kuaför esnafları kurdukları kardeşlik köprüsüyle Güneydoğu bölgesindeki öğrencilerin saç traşları ve bakımlarını yaparak, çeşitli hediyeler verdiler.

Türkiye’nin dört bir yanından organize olan berber ve kuaför esnafları kurdukları kardeşlik köprüsüyle Güneydoğu bölgesindeki öğrencilerin saç traşları ve bakımlarını yaparak, çeşitli hediyeler verdiler.



Aileleriyle birlikte düzenlenen Güneydoğu gezisine çıkan berber esnafları Batman, Mardin ve Şanlıurfa’daki okulları ziyaret ederek çeşitli hediyeler dağıtıp, öğrencileri ücretsiz traş ettiler. Küçüklerin kalbine dokunan bu jeste Sakarya’dan Erenler’de faaliyet gösteren Berber Esnafı Murat İşçi ve Bayan Kuaförü Gürkan Duman eşleriyle birlikte katılarak destek verdi. Mardin ve Şanlıurfa’da gerçekleşen projeye katkı sunan Murat İşçi ve Gürkan Duman önce Şanlıurfa Halfeti’deki Kantarma İlkokulu’ndaki öğrencileri ziyaret etti. Öğretmenler ve okul idaresiyle bir araya gelen berberler daha sonra çocukların kişisel bakımlarını yaparak, saç traşlarını yaptılar.



“Unutulmaz bir gün geçirdik”


Sakarya adına bu projede yer almaktan mutlu olduğunu söyleyen Berber Odası Üyesi Murat İşçi, “Dünyaca ünlü saç bakım markası Wella, Türkiye’nin en ünlü berberleriyle birlikte sosyal sorumluluk projesine imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projeye katkı sunmakta ne kadar geç kaldığımızı anladım. Buradaki kardeşlerimizle unutulmaz bir gün geçirdik. Kız ve erkek öğrenciler için ekiplerimizle bu çalışmaya destek olduk. Bize bu imkanı sağlayan sponsor firmamız Wella Kozmetik ve Oda Başkanımız Haluk Hacıoğlu’na teşekkür ediyoruz. Şanlıurfalı kardeşlerimize yaptığımız bu ziyarette kendileri için kalem, defter, giyecek hediye ederken, ailelerine kişisel bakım ürünleri, okulumuza da bilgisayar ve yazıcı hediye ettik. Yine esnaflar olarak okulumuzun bakımını üstlendik. Önümüzdeki yıl okulun boya, badana ve tadilatının yanı sıra bir adet oyun parkı kuracağız” diye konuştu.



Şanlıufar’daki küçük öğrencilerde bu jeste karşılık olarak berber ağabeylerine mektup yazarak teşekkür ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Komisyona Türkiye Büyük Meclisinden üye seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yer alan TBMM Kararı ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende yaşanan toprak kaymasının bütün unsurlarının araştırılması ve benzer kazaların engellenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na üye seçimini gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Komisyonun diğer üyeleri ise şu isimlerden teşekkül etti: CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz