YEREL HABERLER - 23 Ağustos 2016 Salı 15:58

Vergi borçlarına büyükşehir kolaylığı

A
A
A
Vergi borçlarına büyükşehir kolaylığı

Büyükşehir Belediyesi Resmi Gazetede yayımlanan yeni kanun ile birlikte vergi borçlarını yapılandırmaya başladı. Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Veysel Çıplak, belediyeye borcu olan mükelleflerin yapılandırma ile borçlarını rahatlıkla ödeyebileceklerini söyledi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı 6736 sayılı kanun ile vergi borçlarını yapılandırmaya başladı. Böylelikle belediye borcu (vergi-ücret) bulunan mükellefler 22 Ağustos Pazartesi ile 31 Ekim Çarşamba günleri arasında başvuruda bulunabilecekler. Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Veysel Çıplak, belediyeye borcu olan mükelleflerin yeni kanunla birlikte ödemelerini rahatlıkla gerçekleştirebileceklerini söyledi.
Veysel Çıplak şu açıklamalarda bulundu; “Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı kanun 19 Ağustos Cuma günü Resmi Gazetede yayımlandı. Bu kanun ile belediyelere ilan ve reklam vergileri, harç, ücret, katılma payları gibi borcu olanlara büyük ödeme kolaylığı sağlanıyor. Bu kapsamda 31 Ekim Çarşamba gününe kadar başvurulması halinde gecikme faizi, gecikme zamları ve vergiye bağlı cezaların hepsi siliniyor. Ayrıca taksit imkanı da sağlanıyor.”
“31 Ekim Çarşamba gününe kadar başvuru yapıp borçlarının aslını peşin veya taksitle ödeyenlere yaklaşık yüzde 40’lık bir indirim yapılıyor. Ana borç vadesinden itibaren ÜFE oranında fark alınıyor. Borcun peşin ödenmesi halinde bu farkın da yüzde 50’si siliniyor. Bu anlamda belediyeye borcu olanları faizsiz taksitli ödeme imkanı için Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığımıza bekliyoruz. Yapılandırma başvuruları 31 Ekim Çarşamba gününe kadar devam edecektir.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.