ASAYİŞ - 13 Ekim 2017 Cuma 14:06

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’ın tutuklanması için savcıya suç duyurusunda bulundu

A
A
A
ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’ın tutuklanması için savcıya suç duyurusunda bulundu

Samsun’da Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’ın tutuklanması talebiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Samsun’da Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’ın tutuklanması talebiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.


Ahmet Kabadayı, Samsun Adliye Sarayına giderek ABD Ankara Büyükelçisi John Bass hakkında Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına gönderilmek üzere Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmak istedi. Kabadayı’nın suç duyurusu öncesi Samsun Adliyesi önünde basın açıklaması yapma isteği OHAL’e takıldı. Adliyede görevli polisler Ahmet Kabadayı’nın basın açıklaması yapması için gerekli izninin olup olmadığını sordu. Kabadayı bu konuda bir izin almadığını söyleyince kendisinin Samsun Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü ile görüşmesi sağlandı. Güvenlik Şube Müdürlüğü ile telefonla görüşen Ahmet Kabadayı, OHAL olduğu için basın açıklaması için Samsun Valiliğinden izin alması gerektiğini öğrenince basın açıklamasından vazgeçti. Adliye binasına giren Ahmet Kabadayı, John Bass hakkında suç duyurusunda bulundu.


Ahmet Kabadayı’nın suç duyurusu dilekçesinde şu sözler yer aldı: "Sayın savcım, Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçisi olarak ülkemizde görev yapan John Bass, görevini kötüye kullanmak sureti ile uluslararası bir suç işlemiştir. Şöyle ki; Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin almış olduğu terörle mücadele kapsamındaki Kanun Hükmündeki Kararnameleri eleştirmiş, iç siyasetimize ve içişlerimize müdahale etmiştir. Artvin ilini ziyaret kapsamında geçmiş, Artvin ilinde faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarını yer altı kaynaklarımızın yerli ve milli yatırımcılarımız tarafından çıkarılmaması hususunda casusluk faaliyetleri yapmak sureti ile halkı milli iradeyle seçilmiş olan hükümete karşı ayaklanmaya sebebiyet vermiştir. Nedeni ise çok açık ve net olarak tahmin edilmektedir. Amaç Artvin’deki yer altı kaynaklarımızı Fetullahçı Terör Örgütü ile birlikte ülkemize darbe yapıp savaş çıkartıp yer altı kaynaklarımızı pay edeceklerdi. Son olarak yapmış olduğu açıklamada ’Türkiye’de 9,5 aydır DEAŞ eşlemi yapmıyorsa bu DEAŞ vazgeçti anlamına gelmez’ demek suretiyle ülkemizi alenen tehdit etmiştir. Yukarıda belirttiğim eylemleri sebebi ile John Bass isimli büyükelçiden şikayetçiyim. Dilekçemin ivedilikle işleme konulmasını, ilgili ceza kanunları gereğince ülkesine çıkış yasağı konulmasını, tutuklanması ve tutuklu olarak yargılanmasını talep ve arz ederim."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Türkiye, Gazze’nin yaralarını sarıyor Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İsrail’in zulmü altındaki Filistin ve Gazze halkına 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı. İçerisinde gıda, giyim, ısınma, hijyen ve temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım tırları, Mısır üzerinden Filistin ve Gazze halkına ulaştırıldı. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, dünyanın dört bir yanına olduğu gibi zalim İsrail’in bombardımanı ve zulmü altında zor günler geçiren Filistin ve Gazze halkının da yardımına koştu. Dernek, aylardır İsrail bombardımanı altında zor günler geçiren Gazze halkına toplam 18 tır gıda kolisi, sağlık desteği, ilaç yardımı, temizlik ve hijyen paketi gibi pek çok acil yardım malzemelerinden oluşan yardım malzemesi ulaştırdı. Dernek, bayram çalışmaları kapsamında ise 3 Nisan 2024 tarihinde yeni bir yardım konvoyunu Gazzeli mazlumlara ulaştıracak. “Bu sıkıntılar bitinceye kadar ve zafere erişinceye kadar Gazze’ye desteğimiz devam edecek" Zor günler geçiren Gazze halkına destek olmaya devam edeceklerini ifade eden ve yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Mustafa Bulut, "Gazze’ye yardım çalışmaları kapsamında 10 Şubat’ta Mısır’da hazırladığımız 8 tırdan oluşan iyilik konvoyunu Gazzeli kardeşlerimize gönderdik. Hazırladığımız yardımlar Refah sınır kapısından geçerek Gazzeli kardeşlerimize ulaştırıldı. İçerisinde çadır, portatif tuvalet ve banyo, gıda kolisi, un ve muhtelif yardımlar bulunan tırlarımız Gazze’ye ulaştı. Ramazan çalışmaları kapsamında da 21 Mart’ta yine Mısır’da hazırladığımız 10 tırdan oluşan iyilik konvoyunu yine Gazzeli kardeşlerimize gönderdik. Bu tırların içerisinde de gıda, beslenme ve un gibi temel gıda malzemeleri bulunuyordu. Önümüzdeki 3 Nisan’da da yine Mısır’a giderek bayram için hazırlamış olduğumuz iyilik konvoyunu refah sınır kapısı üzerinden Gazze’ye sevk ederek kardeşlerimize ulaştıracağız. Gazzeli kardeşlerimiz bir taraftan İsrail’in bombalarıyla öldürülürken, katledilirken bir taraftan da açlığa mahkûm ediliyor. Biz kardeşlerimizle olan dayanışmamızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Gazzeli kardeşlerimizin bu sıkıntıları bitinceye kadar ve bir zafere erişinceye kadar bizim Gazze’ye olan desteğimiz devam edecek. Bu vesileyle halkımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Şu mübarek Ramazan günlerinde Gazze’ye olan desteğinizi ve dayanışmanızı ve duanızı arttırarak devam ettirin" ifadelerini kullandı.