YEREL HABERLER - 10 Şubat 2016 Çarşamba 13:19

Bafra'da Mültecilere Yardım Eli Uzandı

A
A
A
Bafra'da Mültecilere Yardım Eli Uzandı

Samsun’un Bafra ilçesinde yaşayan Suriyeli ve Iraklı ailelere yardım eli uzandı.
Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Samsun’un Bafra ilçesine yerleşen Suriye ve Iraklı ailelere kurumlar tarafından yardım yapıldı. İnsani Yardım Hareketi (İHH) Bafra Şubesi’nin organizesiyle, Bafra Belediye Başkanlığı, Bafra İlçe Müftülüğü ve Yavuz Selim Vakfı Bafra Şubesi tarafından, Bafra ilçesinde ikamet ettiği tespit edilen 15 Suriyeli ve 7 Iraklı aileye yakacak, giyecek ve yiyecek yardımı yapıldı. Kurum yetkilileri aileleri evlerinde ziyaret ederek, yardımları teslim etti.
Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bilindiği üzere ilçemizden, hayırsever halkımızın da destekleri ile Bayır Bucak Türkmenlerine TIR’lar dolusu yardımlar gönderiyoruz. Bunun yanında Suriye’de yaşanan iç savaş ile birlikte ülkemize gelen milyonlarca Suriyeliden Samsun’umuza ve Bafra’mıza da yerleşenler olmuştur. Değişik kurumların organize ettiği yardım kampanyalarının birçoğuna belediye olarak her türlü katkıda bulunmaktayız. Yine bunlardan biri olan İnsani Yardım Hareketi (İHH) Bafra Şubesi’nin organize ettiği yardım kampanyaları çerçevesinde bizler de Bafra Belediyesi, Bafra Müftülüğü ve Yavuz Selim Vakfı Bafra Şubesi tarafından 15 Suriyeli ve 7 Iraklı ailemize yakacak, giyecek ve yiyecek yardımı yaptık” dedi.
Sığınmacıların küçük çocuklarının da olduğunu belirten Bafra Belediye Başkanı Şahin, “Bu ailelerin bebeklerinin bez ve mama gibi ihtiyaçlarını da karşıladık. Bu ailelerin içinde ayrıca 2 yetim kardeş bulunmakta, İHH Bafra Şubesi’nin girişimleri ile bu kardeşlere de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından maaş bağlandı. Kimlikleri olan çocuklar eğitimlerini sürdürürken, kimlikleri yeni çıkacak çocuklar ise bir daha ki seneye eğitim ve öğretime başlayacaktır. Bizler Bafra olarak, zorda ve darda kalanın her zaman yanında olmanın onuru ver gururunu yaşamaktayız” diye konuştu.
Yapılan yardımların ardından Suriyeli ve Iraklı aileler, yardımlardan ötürü kurum yetkililerine teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.