POLİTİKA - 15 Ağustos 2018 Çarşamba 13:46

Başkan Karaduman: “Büyük kongreye 2 bin kişiyle katılacağız”

A
A
A
Başkan Karaduman: “Büyük kongreye 2 bin kişiyle katılacağız”

AK Parti Samsun İl Başkanı Av.

AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi’ne Samsun teşkilatı olarak 2 bin kişiyle katılacaklarını söyledi.


AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, 18 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleştirilecek AK Parti 6. Olağan Büyük Kongre öncesi açıklamalarda bulundu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan ve İl Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Karaduman, büyük kongreye Samsun teşkilatı olarak 2 bin kişiyle katılacaklarını açıkladı.


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Türkiye’de yeni bir dönem başladığını ifade eden Başkan Karaduman, "Adalet ve Kalkınma Partisi 6. Olağan Büyük Kongremizi 18 Ağustos Cumartesi günü Ankara Kapalı Spor Salonunda gerçekleştireceğiz. Büyük kongre ile partimiz, içinde bulunduğumuz bu yeni sürece uyum aşamasının tamamlayacaktır. AK Parti, Türkiye’ye hizmet etmeye ahdetmiş bir parti olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle bir demokrasi şöleni içerisinde kongresini yapacaktır. 16 yıldır girdiği tüm seçimleri kazanan AK Parti, ilerlemeyi yenilenmeyle teminat altına almıştır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki bu kutlu davanın neferleri olarak bizler siyaseti bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Bizler siyaseti bir makam statü değil, bir görev ve sorumluluk addediyoruz. Görev ve sorumluluklarımızdaki değişim bizim için her seferinde bir yenilenme ve tazelenme anlamına gelmektedir. Bugüne kadar hizmet yarışında bayrağı aldığı noktadan hep daha ileriye taşıyan kadrolarımız bugünden sonra da bu hizmet yarışında hep daha iyisi için çalışmaya devam edecektir” dedi.



“40-50 otobüsle gideceğiz”


Karaduman açıklamasını şöyle tamamladı:


"Bizler 18 Ağustos Cumartesi günü bütün teşkilatlarımızla birlikte Ankara Kapalı Spor Salonunda olacağız. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yorulmadan bir an dahi duraksamadan büyük bir azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. İstikbalimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize verdiğimiz sözü tutarak, Türkiye’yi lider ülke yapma hedefimize kararlılıkla yürüyeceğiz. Aziz milletimizin kutlu yürüyüşünü engellemek için yapılan tüm girişimler adı her ne olursa olsun hangi mecrada yapılırsa yapılsın milletimizin kararlı ve dik duruşu Ak Parti kadrolarının azmi ve gayreti ile boşa çıkacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye çocuklarımıza borcumuzdur. Kongremiz bizim tüm AK Parti ailesine ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bizler AK Parti Samsun Teşkilatı olarak büyük kongremize 40-50 otobüsle yaklaşık 2 bin kişiyle katılacağız. Kongremiz büyük coşku içerisinde gerçekleşecektir."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ataşehir’de Belediye Başkanlığı, bir günlüğüne Çınar Başkan’a emanet Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsilen bir günlüğüne Kayışdağı Arifpaşa İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Çınar Ali Akkılıç’a devretti. Okul Müdürü Aslı Pekin, Sınıf Öğretmeni Mehtap Şimşek ve sınıf arkadaşı Azra Geçgil de Ataşehir’in Çocuk Belediye Başkanı Çınar Ali Akkılıç’a eşlik ettiler. Çocuklarla sohbet ederek, onlara derslerindeki başarı durumlarını ve hobilerini soran Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, çocukların isteklerini de dinledi. Ataşehir’in bir günlüğüne Belediye Başkanı olan Çınar Ali Akkılıç; park ve oyun alanlarının artırılması, engellilere yönelik hizmetlerin çoğaltılması ve sokak hayvanlarına daha fazla destek olunması talimatlarını verdi. Çocuklardan arkadaşlarını, Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı 23 Nisan şenliğine davet etmesini isteyen Başkan Adıgüzel, temsili devir teslimde yaptığı konuşmada çocuk bayramının önemini hatırlatarak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz. Biz de Atamızın adını taşıyan ilçemizde onun açtığı yolda kararlılıkla Cumhuriyet değerlerinden ayrılmadan çalışmaya ve üretmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Çocuklar için spor ve kültür faaliyetlerini artırmayı, eğitimlerine destek olmayı, parklarımızı daha modern ve güvenli hale getirmeyi istiyoruz” diye konuştu. Çocuklar böyle bir an yaşadıklarından dolayı Ataşehir’deki bütün çocuklar adına gururlu ve mutlu olduklarını ifade ettiler.
İzmir İEÜ Medical Point’te söz küçüklerin İEÜ Medical Point Hastanesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuklar bir günlüğüne çocuklara devredildi. Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Onların enerjisi ve coşkusu bizlere ilham veriyor, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Medical Point olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı bir şekilde yetişmelerini sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri İEÜ Medical Point Hastanesi’nde renkli görüntülere sahne oldu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümü bayraklarla donatılırken, hastanedeki çocuklara da balon dağıtıldı. Bunların yanı sıra 23 Nisan geleneği olan koltuk devri de gerçekleştirildi. ‘Önlükleri giyip muayene ettiler’ Tıbbi Direktör Prof. Dr. Şükrü Emre, koltuğunu 9 yaşındaki Elçin’e devrederken; İEÜ Genel Müdürü Müslüm Yıldız’ın koltuğuna 4 yaşındaki Deniz, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Prof. Dr. Aslı Aslan ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Özlem Günay’ın koltuğuna 9 yaşındaki Begüm Ece, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Arda Bozgül’ün koltuğuna 6 yaşındaki Uraz oturdu. Uraz ve Begüm Ece, gelen hastaları muayene ederken, Genel Müdürlük makamına oturan Deniz ise çalışanlara kitap dağıtılmasını istedi. Tıbbi direktörlük makamını devralan Elçin ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. ‘Çocuklarımızın enerjisi bize ilham veriyor’ Medical Point Hastaneler Grubu olarak yalnızca bugün için değil, gelecek nesillerin sağlığı için de çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkeyiz. Biz de geleceğimiz olan çocuklarımızı hastanemizde ağırladık. Onların enerjisi ve coşkusu bizlere ilham veriyor, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Medical Point olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı bir şekilde yetişmelerini sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bugünü dünya çocuklarına armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.
Kocaeli Çocuklar vali koltuğuna geçti, düzenlenen eğlencelerle de bayramın tadını çıkardı Kocaeli’de 23 Nisan’da öğrenciler bir günlüğüne vali koltuğuna geçerken, düzenlenen etkinliklerle de minikler, bayramın tadını çıkardı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, makamını TBMM İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Tuana Örden’e teslim etti. Temsili olarak Vali olan Tuana Örden, "Beni makamınıza davet ettiğiniz için size çok teşekkür ediyorum. Meclisimizin açılışının 104. yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bugünü bizlere armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ediyor, saygı ve rahmetle anıyorum" diye konuştu. "Bilim, sanayi ve teknoloji yolculuğumuz baş döndürücü hızla gelişmeye devam ediyor" Çocukların bayramını kutlayan Vali Yavuz, "Devletimizin kurucusu eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Büyük atamız ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ diyordu bu yolda biz de demokrasimizi güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. Cumhuriyet rejimi ile birlikte ülkemiz güçleniyor. Daha müreffeh bir toplum olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. Özellikle savunma sanayi başta olmak üzere bilim, sanayi ve teknoloji yolculuğumuz baş döndürücü hızla gelişmeye devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de büyük ideali ve hayali olan muasır medeniyet seviyesine ulaşma ve üzerine çıkma yolculuğumuzda kararlıyız ve siz evlatlarımızın bu bayrağı daha yükseğe çıkaracağına gönülden inanıyoruz. Ulu Önder’imiz, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm dünya çocuklarına armağan ederek dünyada bir ilke imza atmış ve bu konudaki ileri görüşlülüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı bir kez daha tebrik ediyor, kutluyorum" ifadelerini kullandı. Vali Seddar Yavuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gerçekleşen ziyarette makam koltuğunu temsili olarak devrettiği Tuana Örden’e çeşitli hediyeler vererek günün anısına fotoğraf çekildi. Öğrencilerin gösterileri alkış aldı Kocaeli Valiliği’nce Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda öğrenciler bayramı doyasıya yaşadı. Öğrencilerin hazırladıkları gösteriler alkış alırken, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.
Ankara Bakan Göktaş, koltuğunu şehit kızı Elif Naz’a devretti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsili olarak Şehit Pilot Levent Öztürk’ün 11 yaşındaki kızı Elif Naz Öztürk’e devretti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM’nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şehit ve gazi çocukları, Çocuk Hakları Komite Üyeleri ve bakanlık hizmet modellerinden yararlanan ailelerin çocuklarıyla Bakanlıkta bir araya geldi. Çocuklarla yakından ilgilenen Göktaş, onlarla sohbet etti, çocukların sorularını yanıtladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın TBMM’nin kuruluşunun 104’üncü yıl dönümüne tekabül ettiğini hatırlatan Göktaş, “Ben dünyanın hiçbir yerinde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığını görmedim. Dünyanın hiçbir yerinde Çocuk Bayramı yokken, Türkiye’mizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonuyla böyle bir gün çocuklarımıza armağan edilmiş. Biz de bu vesileyle bir aradayız. Ben bugün için hepinize teşekkürlerimi sunmak istiyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Nice güzel bayramlar olsun” ifadelerini kullandı. Bağımsızlık uğruna şehit olan kahramanlara da rahmet dileyen Bakan Göktaş, onların emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı. Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda çocuklar için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Bugün bu makamlarda bizler varız yarın sizler olacaksınız. Yarın bu ülkenin mühendisleri, profesörleri, bakanları, milletvekilleri sizler olacaksınız.” dedi. “Canla başla çalışacağız” Bakan Göktaş, makamını temsili olarak Şehit Pilot Levent Öztürk’ün 11 yaşındaki kızı Elif Naz Öztürk’e devretti. Öztürk, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında çok özel bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutladıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Bu yıl 3 Şubat’ta düşen helikopterin pilotu emekli Albay Levent Öztürk benim babamdı. Bu sebepten ben hem buruk hem de gururla 23 Nisan’ı kutluyorum. Böylesi güzel bir bayrama sahip olduğumuz için mutluyuz. Bir bayram olarak kutladığımız bu günü bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e ve kahraman büyüklerimize teşekkür ediyorum. Onların bize bıraktığı bu mirası geleceğe taşıyacağız. Bizler de, bizden sonra gelecek çocukların tıpkı bugünkü gibi neşeyle bayramlarını kutlayacakları bir ülke için canla başla çalışacağız. Güzel bir geleceğe sahip olmamız için bizlere verilen emeği karşılıksız bırakmayacağız. Bugün sizden aldığımız bu görevi ileride bizler de gelecek nesillere devredeceğiz.” "Dünyada savaşlar olmamasını isterim" Bakan olarak ilk talimatı ve talebinin ne olacağının sorulması üzerine Elif Naz Öztürk, “Ben geleceğimizin iyi olmasını isterim. Herkesin iyi bir gelecekte olmasını ve şu an olduğu gibi dünyada savaşlar olmamasını isterim. Benim yapacağım budur” cevabını verdi. Konuşmaların ardından söz alan çocuklar ise Gazze’deki savaşın durdurulması ve oradaki çocukların güvenliği ve huzurunun sağlanmasını diledi. Çocuklarla birlikte “23 Nisan Kutlu Olsun” şarkısını söyleyen Göktaş, onlarla sohbet etti ve çeşitli hediyeler takdim etti. Çocuklar için savaşsız bir dünya diledi. Öte yandan Göktaş, makamını devrettiği Elif Naz Öztürk’ü tören öncesinde “Hoş geldiniz Sayın Bakanım” diyerek selamladı. Kabuldeki tüm çocuklarla tek tek tanışan Bakan Göktaş yan yana oturan iki çocuğun isimlerinin Kerem olduğunu öğrenince “O zaman iki Kerem’in ortasında ben bir dilek tutayım” diyerek, çocuklar için savaşsız bir dünya diledi. Göktaş, “Başta Gazzeli kardeşlerimiz olmak üzere dünyada savaş mağduru bütün çocukların bir an önce barışa ve huzura ermesini diliyorum.” ifadesini kullandı.