GENEL - 17 Aralık 2017 Pazar 14:25

Başkan Togar öğretmenlerle bir araya geldi

A
A
A
Başkan Togar öğretmenlerle bir araya geldi

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile eşi Yasemin Togar, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yürütülen kurslarda görev yapan usta öğreticiler ve öğretmenler ile bir araya geldi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile eşi Yasemin Togar, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yürütülen kurslarda görev yapan usta öğreticiler ve öğretmenler ile bir araya geldi.


Tekkeköy Belediyesi Sevgi Tekesi Sosyal Tesislerinde usta öğreticiler ve öğretmenler ile bir araya gelen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar yaptığı konuşmada, "İlçemizin dinamiklerini bilen bir yönetim anlayışı çerçevesinde yol haritamızı belirleyip hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Her başarının ardında bir ekip ruhu ve birliktelik yatmaktadır. Bugün burada ilçemizin 62 mahallesinde İlçe Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde başarılı bir şekilde yürüttüğümüz kurslarda görev yapan siz değerli hocalarımız, eğitmenlerimiz, usta öğreticilerimiz ve öğretmenlerimiz ile bir aradayız" dedi.



"Geleceğin mimarı hiç şüphesiz öğretmenlerimizdir"


Kurslardan herkesin yararlandığını ifade eden Başkan Togar, "Bu güzide topluluk ilçemizin en ücra köşesinde bile kurs faaliyetleri yürüterek kursiyerlerine yeni şeyler öğretmenin yanında sosyalleşme, birlik, beraberlik ruhunu aşılıyor. İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde yürüttüğümüz kurslarımıza baktığımızda yediden yetmişe kadın erkek herkesin yararlandığını görüyoruz. Birçok insan bu kurslar sayesinde yeni el becerileri, yeni farklı tekniklerle ortaya konan muhteşem ürünler yapıyor. Özellikle profesyonel eğitmenler tarafından eğitim alan hanımlar, birçok branşta kendilerini geliştirmenin yanı sıra ev ekonomisine de katkıda bulunmuş oluyorlar. Her mahallede kursların ve kültürel faaliyetlerin yürütüleceği yerlerin kazandırılması noktasında çıktığımız bu yolda halkımızdan gelen talepler üzerine birçok yere eğitim ve kurs yerleri kazandırdık. Büyüklü Ayşel Şenel Kültür Merkezi, Aşağıçinik Hanımlar konağı, Tekkeköy Merkez Eğitim ve Kültür Merkezimiz, Kutlukent Hanımlar Konağımız ile Kutlukent Eğitim ve Kültür Merkezimizin dışında daha birçok hizmet binamızda veya tahsis ettiğimiz yerlerde kurslarımız sürdürülüyor. Yine her mahallemize bilgi evleri ve köy konakları kazandırma çalışmalarımız çerçevesinde buralarda da kurs faaliyetleri yürütülecek. Kurslar için yer tahsisi, bina yapımı, kiralamanın dışında kurs yerlerinin ısıtma, elektrik, su gibi birçok ihtiyacını da karşıladık" diye konuştu.



"Bulunduğunuz yerdeki talepleri bize iletin"


Kurslarda görev yapan usta öğreticilere, öğretmenlere ve eğitmenlere seslenen Başkan Togar, "Sizler aynı zamanda kurs faaliyeti yürüttüğünüz yerlerde gözümüz kulağımızsınız. O bölgede gördüğünüz eksiklikleri, kursiyerlerin ve vatandaşların taleplerini bize iletin. Ev ortamından ayrı bir aile ortamı sunan kurslar kültürel, sosyal ve toplumsal birçok avantajı da bünyesinde barındırarak el becerisi kazanmada önemli rol oynuyor. Bunların dışında kursların en önemli özelliklerinden birisi de kurslarda üretilen el emeği göz nuru ürünlerin satılması ve ev ekonomisine katkı sağlamasıdır. Bu konuda da Halk Eğitimi kurslarında üretilen ürünlerin satılabileceği bir yeri yakında yaparak kursiyerlerimizin kullanımına sunacağız. Bugün buradaki davetimize eşlik eden bizlerle her alanda uyumlu kurs faaliyetleri yürüten siz değerli hocalarıma bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.