POLİTİKA - 25 Mayıs 2018 Cuma 21:51

Başkan Tok: “Tüm zamanlarda yapılan hizmetlerden daha fazlasını 4 yılda yaptık”

A
A
A
Başkan Tok: “Tüm zamanlarda yapılan hizmetlerden daha fazlasını 4 yılda yaptık”

Basın mensuplarını iftarda ağırlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım tarihinde yapılan hizmetlerden daha çoğunu bu 4 yıllık önemde yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Basın mensuplarını iftarda ağırlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım tarihinde yapılan hizmetlerden daha çoğunu bu 4 yıllık önemde yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.


İlkadım Belediyesi, geleneksel basın iftar programını Ihlamur Kafe’de düzenledi. Çok sayıda basın mensubunun katıldığı iftar programının sonunda konuşan Başkan Erdoğan Tok, hizmet süresi boyunca gerçekleştirdikleri projelerden bahsetti.


Her gün farklı bir mahallede iftar verdiklerini söyleyen Tok, “Halkımız bu iftarlara yoğun ilgi gösteriyor. İsmine de ‘Komşu İftarları’ dedik. Komşu İftarları’nda dedeyle torun, gelinle kaynana ile birlikte bütün aile fertleri bir arada iftarlarını açıyorlar. İftarı her zaman aynı mahallede yaptığınız zaman gelen katılımcılar yüzde 80 aynı oluyor. Biz de farklı insanlarla iftar yapmak için değişik mahallelerde iftar düzenliyoruz. İftardan sonra teravih programında da Türkiye’nin sevilen ve tanınan hocalarını getiriyoruz. Her akşam farklı bir camide de Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıyoruz” dedi.



“Tüm zamanlarda yapılan hizmetlerden daha fazlasını 4 yılda yaptık”


4 yıllık hizmet dönemlerinde çok büyük projelere imza attıklarının altını çizen Erdoğan Tok, “Belediye olarak çok önemli projelere imza atıyoruz. Abartmayı çok sevmiyorum ama İlkadım Belediyesinde bugüne kadar yapılan hizmetleri 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde yaptık. İlkadım tarihinde yapılan hizmetlerden daha çoğunu bu 4 yılda yapmanın gururunu yaşıyoruz. Unkapanı Kültür Merkezi de bu hizmetlerden bir tanesi. Burada eski bir bina vardı. Orayı yıkarak zeminden 3 kat aşağıya indik. Dev fore kazıklarımız atıldı. Belediye olarak burada 250 araçlık otoparkın bulunduğu, kadınların kullanacağı yaşam merkezi, hamam, güzellik merkezi ve sauna olacak. En üst katı da düğün salonu olacak. Unkapanı Kültür Merkezinde bir bina içerisinde 6 projeyi birden hayata geçireceğiz. 2 Haziran’da temel atma merasimi yapacağız. Yılbaşına kadar da burayı yetiştireceğiz. Samsunumuza ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.


İftara ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri, internet haber siteleri sahipleri ve çalışanları katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.