POLİTİKA - 15 Eylül 2017 Cuma 16:49

Başkan Yılmaz, 4 dönemlik başkanlık sırrını açıkladı

A
A
A
Başkan Yılmaz, 4 dönemlik başkanlık sırrını açıkladı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 4 dönemdir başarılı bir şekilde yürüttüğü belediye başkanlığının sırrının ‘samimiyet’ olduğunu açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 4 dönemdir başarılı bir şekilde yürüttüğü belediye başkanlığının sırrının ‘samimiyet’ olduğunu açıkladı.


Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu üyeleri ve Bursa’da görev yapan gazeteciler, Samsun Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak şehre geldi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Savaş Ortuş ve Bursalı gazetecileri Samsun Golf Kulübü’nde ağırlayarak, Samsun hakkında bilgiler verdi.



“Bandırma Gemisini yüzdürmemizi istiyorlar”


Samsun’da birçok gezilebilecek alanın olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Burada gezilebilecek yerler arasında bir sürü yer var. Bandırma Müze Gemisi’ni de gezebilirsiniz. O da etkileyici bir eserdir. O gemiyi bizden yüzdürmemizi istiyorlar. Hareketli bir müze olmasını istiyorlar. Bu konudaki hazırlıklarımız devam ediyor. Çok hayran kalacağınıza inandığım bir Kızılırmak Kuş Cenneti Deltamız var. İnşallah Dünya Mirasları Listesi’ne girecek. Geçtiğimiz dönemde şehrimizde olimpiyatlar düzenlendi. Şehir olarak çok güzel ve başarılı bir sınav verdik. Binlerce sporcu günlerce şehrimizde kaldı. Çok güzel bir organizasyonu çok güzel bir şekilde yaptık” dedi.



“Başarının sırrı samimiyetten geçiyor”


Bursalı bir gazetecinin kendisine sorulan “4 dönemdir nasıl oluyor da bu kadar iyi bir şekilde başkanlık yapıyorsunuz?” sorusuna cevap veren Yılmaz, başarısının sırrını şöyle açıkladı:


“İlk başkan olduğumda genel ve yerel seçimler aynı anda olmuştu. O zamanda çok başarılı bir CHP’li belediye başkanı görevliydi. Biz seçimin 3 favori adayıydık. 1. sırada CHP’nin mevcut adayı rahmetli Muzaffer Önder, 2. sırada da Refah Parti’li arkadaş, kendini görüyordu. Beni de 3. sıraya koymuşlardı. Ben de İstanbul Karayolları Bölge Müdürlüğünden istifa etmiş, burada aday olmuştum. Bana bir ara acıyorlardı. ‘Yazık olacak buna, seçimi kaybedecek, devlette işe almayacak, sokakta kalacak’ diyorlardı. Bir insan kolay yetişmiyor. Siyasette bazen adam harcanıyor. ‘Burada da bunu harcayacaklar’ diyorlardı. 3 ay burada bir kampanya yürüttük. Seçime 15 gün kala favori olduk. İlk başkan olduğumdan sonraki seçimleri kazanmak zor değildi. Çünkü arkamda güçlü bir parti vardı. Ben AK Parti’nin adayıydım. 1. başkanlık adaylığımda benim partim (Anavatan Partisi) yüzde 13,5 oy almıştı. Ben, partim yüzde 30’larda oy alır sanıyordum. Peki, partisi bu kadar değer kaybeden bir kişi nasıl belediye seçimlerini kazandı? Ben bir kere samimi oldum. Her zaman insanların gözünün içine baktım. Hala da öyle yapıyorum. Vücut dilimle sevdiğimi de sevmediğimi de samimi olarak belli ederim. Yani başarılı olmak için ‘samimi’ ve ‘hasbi’ olmak gerekiyor. Bana göre sadece siyasette değil, hayatta da başarılı olmak için samimi olmak gerekir. Kalbinizde, kafanızın içinde, vücudunuzda başka frekanslar varsa eğer bu frekansların paralelliği yoksa hayatın hiçbir alanında başarılı olamazsınız. Başarının özü samimiyetten geçiyor.”


Misafirler, yenilen öğlen yemeğinin ardından Başkan Yılmaz’la hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.