YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2016 Salı 17:10

Büyükşehirde Birlik Mesaisi

A
A
A
Büyükşehirde Birlik Mesaisi

Samsun Belediyeler Birliği, Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği (SAMKUŞ) ve Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) meclis toplantıları Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in başkanlığını yaptığı Samsun Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı’nda yapılan seçimlerin ardından söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Belediyeler Birliği olarak önümüzdeki aylarda çeşitli incelemeler yapmak üzere Bosna Hersek’te temaslarda bulunacaklarını söyledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında toplanan Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği Meclis Toplantısı’nda faaliyet ve mali raporların okunmasının ardından açıklamalarda bulunan Çakır, “Samsunumuzun güzide alanlarından birisi olan Kızılırmak Deltası’na dikkatleri çekmek için büyük gayret içerisindeyiz. Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın bu doğa harikası olan deltaya verdiği önemi hepimiz biliyoruz. Dünya çapında önemli bir yer olma yolunda ilerleyen Kızılırmak Deltası için Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü çalışmayı yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği Meclis toplantısının başkanlığını ise İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok yaptı. Samsun’un turizm alanındaki ilerlemelerinin göz doldurduğunu belirten Tok, “İlimizin her noktasının ayrı güzellikleri var. Bu birlik ile bu güzellikleri ortaya çıkarmaya devam ediyoruz. SAMTAB’ın yaptığı her çalışma, Samsun’un tanıtımı, Samsun turizminin tanıtımı açısından büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi ve turistik alanlara büyük yatırımlar yapıldığını hatırlatan Turan Çakır, “Samsun’un tarihi ve turistik değerlerini ön plana çıkarmak ve akabinde ön planda tutmak için birlik çalışmaları kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi büyük rol oynuyor. Belediyemiz olarak Fen İşleri Daire Başkanlığımızın yaptığı çalışmalar ortada. Bu birlik sayesinde organize olarak çalışmaların planlanmasını ve hızlandırılmasını sağlıyoruz. Samsun’un tüm güzelliklerini gün yüzüne çıkarıyoruz” açıklamalarında bulundu.
Faaliyet raporları ve mali bütçe raporlarının okunmasıyla başlayan meclis gündemleri başkanlık, divan, encümen ve komisyon üyesi seçimlerinin ardından sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Ünlü, Muğla’da temaslarda bulundu Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü; bugün Muğla’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret eden Ünlü ve beraberindekiler ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Belediye Meclis Üyeleri Müjgan Gürgan, Ahmert İnoğlu, İlkay Şimşek, Ahmet Özdemir, Erdem Karaosmanoğlu, Kemal Açar, Erdal Nur, Alara Kargın ile birlikte ilk olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Ünlü, “Muğla ve Marmaris için büyük işler yapacağına inandığım Ahmet Başkanımızla omuz omuza çalışacak, kentimizi hak ettiği yere taşıyacağız. ‘İşimiz gücümüz Muğla’ diyerek çıktığı bu onurlu yolda kendisine ve ekibine üstün başarılar diliyorum” diye konuştu. MBB Başkanı Ahmet Aras da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Hep birlikte Muğla için çalışacağız” ifadesini kullandı. Başkan Acar Ünlü ve beraberindekiler daha sonra Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Muğla’nın tek, Menteşe’nin de ilk kadın belediye başkanı olan Gonca Köksal’ı tebrik eden Başkan Ünlü, “Gonca başkanımız kadınların gücünün temsilcisi olarak Menteşe’de çok başarılı olacak ve önemli işlere imza atacak. Buna inancım tam” şeklinde konuştu. Başkan Ünlü ve meclis üyelerine teşekkür eden Köksal ise Muğla’daki belediye başkanları olarak her zaman yan yana olacaklarının altını çizdi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla’daki son ziyaretini Vali İdris Akbıyık’a gerçekleştirdi. Valilik makamındaki ziyarette Başkan Acar Ünlü, Vali Akbıyık’ı Marmaris’e davet etti.