YEREL HABERLER - 25 Ekim 2016 Salı 15:56

Büyükşehirden çiftçiye 300 bin TL’lik destek

A
A
A
Büyükşehirden çiftçiye 300 bin TL’lik destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kırsalda ekonomiyi canlandırmak amacıyla çiftçi ve üreticiye büyük destek sağlıyor.
Tarım, hayvancılık ve bu alanlardaki alt yapı tesislerine yönelik yapmış olduğu destek ve teşviklerle Samsun’u söz sahibi yapmayı amaçlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çiftçiye 300 bin TL’lik yem bitkisi ve tohum desteği sağladıklarını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığa destek veren hizmetlerini sürdürüyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen destekler kapsamında Samsun ve 17 ilçesinde gıda tarım müdürlükleri ve birlikler aracılığı ile yem bezelyesi, korunga ve yonca olmak üzere çiftçiye 60 ton sertifikalı yem bitkisi tohum desteği yapıldı.
“Siz yeter ki üretin daima yanınızdayız”
Büyükşehir Belediyesi olarak daima üreticinin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Yaptığımız desteklerle amacımız kırsal kalkınmayı, köy ekonomisini, rençperliği teşvik etmek. Rençperliği teşvik edersek bu insanlarımızın köye tutunmasını sağlar, köydeki üretimi geliştiririz. Buradan çiftçilerimize sesleniyorum. Siz yeter ki üretin biz ne pahasına olursa olsun canımızla başımızla sizin yanınızdayız” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir