YEREL HABERLER - 27 Kasım 2015 Cuma 16:10

Canik'te Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

A
A
A
Canik'te Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Canik Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü etkinliği büyük ilgi gördü. Yürüyüşün sonunda Canik Belediyesi tarafından seçmeli ders olarak Bisiklet Modülü’nü seçen Başalan Ortaokulu öğrencilerine bisiklet dağıtıldı.
Canik Belediyesi ile Halk Sağlığı Müdürlüğü vatandaşları yürüyüş yapmaya teşvik etmek amacıyla Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenledi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ile Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ve vatandaşların katıldığı yürüyüş, Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’ndan başladı. Mekke Caddesi ve Ulus Caddesi’nde yürüyen katılımcılara vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Pankart ve dövizlerle vatandaşların sağlıklı yaşam için günde 10 bin adım yürüyüş yapmaya davet edildiği etkinlik Canik Belediyesi önünde sona erdi.
GENÇ’TEN ÇOCUKLARA BİSİKLET
Yürüyüş sonunda seçmeli ders olarak Bisiklet Modülü’nü seçen Başalan Ortaokulu öğrencilerine bisiklet dağıtıldı. Çocuklara bisikletlerini Başkan Osman Genç ile Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu birlikte teslim etti. Etkinlikte konuşan Başkan Genç, Canik Belediyesi olarak sağlıklı yaşam için spor yatırımlarına önem verdiklerini belirterek, yaptıkları spor tesisleri ile gençleri ve kadınları spora yönlendirdiklerini söyledi.
HEDEF, SAĞLIKLI TOPLUM
Yaptıkları eğitim, kültür, sanat yatırımları ile bilgili ve donanımlı bir gençlik yetiştirmenin yanında spor yatırımları ile de çocuk ve gençlerin fiziken de gelişimlerini sağladıklarını ifade eden Genç, "Canik Belediyesi olarak sağlıklı bir toplum hedefliyoruz. Bu noktada spora en çok yatırım yapan belediyeyiz” dedi.
Sağlıklı yaşam için günde 10 bin adım atmayı tavsiye eden İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu da, spora ve etkinliğe katkılarından dolayı Başkan Genç’e teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Arıcı proje alanlarında inceleme yaptı Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı tatil günü mesai yaparak ilçenin acil çözüm arayan sorunları için incelemelerde bulunup gerekli yerler için talimat verdi. Başkan Arıcı, 23 nisan kutlamalarının ardından belediye ekiplerinin çalışma alanlarında ve yeni düzenleme yapılacak olan parklar ve yollarda incelemelerde bulundu. Başkan Arıcı ilk olarak İlçe girişinde yapılacak olan düzenlemelerle ilgili inceleme yaparak, imar ve fen işleri müdürlerinden bilgi aldı. Projeyi müdürleri ile birlikte yerinde inceleyen Arıcı, kısa zaman içerisinde ilçe girişinin Koçarlı’ya yakışır bir şekilde düzenlenmesi talimatını verdi. Başkan Arıcı daha sonra Çakırbeyli mahallesine geçerek Pazar günleri köylü ve üretici pazarının kurulduğu alanda ve parklarda inceleme gerçekleştirdi. Çakırbeyli üretici pazarını ve çevresini mahalleye yakışan bir şekilde yenilediklerini ifade eden Başkan Arıcı; "Personelimiz ile birlikte inceleme yaparak gerekli talimatları verdik. Çakırbeyli mahallemiz bundan böyle hak ettiği değeri görecek. Her zaman dediğimiz gibi işimiz çok, kaybedecek vaktimiz hiç yok. Bir an önce eksiklikleri giderip Koçarlı’nın yenilenmesi lazım. Koçarlı’da her şey çok güzel olacak. Koçarlımızın her bir bölgesinde çevre düzenlemesi ve yenileme çalışmaları gibi vatandaşımızın beklentileri doğrultusunda çalışmalarımız için tüm ekiplerimiz seferber ettik. İlçemizde özellikle vatandaşımızın konforunu artıracak ve onların daha huzurlu bir şekilde yaşamalarını sağlayacak projeleri hayata geçireceğiz. Ayrıca hayata geçireceğimiz projelerde bizlere desteğini esirgemeyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na da teşekkür ediyorum. Tüm çalışmalarımızın ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Öte yandan Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı gittiği mahallelerde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşarak hemşerileri ile sohbet ederek hasret giderdi.
Ağrı Ağrı’da ilk defa sinemaya giden çocuklar unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı köylerde yaşayan çocuklara unutulmaz bir şekilde kutlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in talimatıyla sinema ve park keyfi yaşayan çocuklar, bayramı coşkuyla kutladı. Köylerde yaşayan ve ilk defa sinemaya giden çocuklar, sinema salonunda mısır ikramıyla keyifli bir film izleme imkanı buldu. Filmin ardından yemeğe götürülen çocuklar, daha sonra Millet Bahçesi’ne götürüldü. Burada oyunlar oynayarak, eğlenen çocuklar, 23 Nisan’ı doyasıya kutladı. Heyecan ve mutluluklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşan çocuklar, bu özel gün için kendilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e teşekkür etti. Etkinliğe katılan çocuklar, sinema ve Millet Bahçesi’nde yaşadıkları keyifli anları aileleriyle de paylaşarak 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı. Kökrek ise yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda milli egemenliğin ve çocuklara armağan edilmiş bir bayram olduğunu vurguladı. Köylerde yaşayan çocukların da bu coşkuyu yaşaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kökrek, "Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, onlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim" dedi.
Denizli Başkan Arslan, Çamelili çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının büyük bir coşkuyla okunması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar tarafından Çameli Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümüne özel düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler dinlendi ve öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı sonrasında Çameli Belediyesinin düzenlediği çocuklara özel program büyük beğeni topladı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla Çameli İlçe Stadyumu’nda kurulam oyun parkı ve gelen animasyon ekibi ile 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun" dedi.