YEREL HABERLER - 20 Ağustos 2016 Cumartesi 15:44

Canik’ten bir Hanımlar Konağı daha

A
A
A
Canik’ten bir Hanımlar Konağı daha

Daha önce Kuzey Yıldızı Mahallesi’nde Dilşad Hatun ve Hatice Hanım Hanımlar Konaklarını açan Canik Belediyesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde de Ayşe Hanım Hanımlar Konağı’nı tamamladı. Bünyesinde sıbyan mektebi, kreş ve halı saha da bulunan konak, yakında hizmete girecek.
Kadınlara yönelik birçok kültür, eğitim ve spor tesisleri ile kurs merkezleri yapan Canik Belediyesi, şimdi de mahallelere tek tek Hanımlar Konağı kazandırıyor. Kuzey Yıldızı’nda Dilşad Hatun ve Hatice Hanım Hanımlar Konaklarını tamamlayan açılışlarını gerçekleştiren Canik Belediyesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde yapılan Ayşe Hanım Hanımlar Konağı’nın da çalışmalarını tamamladı. İçerisinde kreş ve sıbyan mektebi olan, hemen yanında ise halı sahası bulunan çok amaçlı sosyal tesis, açılışa hazır. Hasköy, Devgeriş ve Gölalan’da da yapımları süren Hanım Konakları bu yıl tamamlanacak.
Kreş, sıbyan mektebi, halı saha da var
Kadınların her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler yapabileceği donanıma sahip olan Ayşe Hanım Hanımlar Konağı’nda, anneler çocuklarını kreşe bırakabilecek, çocuklar ise sıbyan mekteplerinde eğitim görebilecek. Hanımlar Konağı’nın yanında bulunan halı sahada ise gençler sportif etkinliklerde bulunabilecek. Tamamlanan Ayşe Hanım Hanımlar Konağı’nda açılış öncesi incelemelerde bulunan Başkan Osman Genç, mutlu toplum için önceliklerinin çocuklar, gençler ve kadınlar olduğunu söyledi.
Kadınların ailenin, dolayısıyla toplumun temeli olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Sağlıklı bir gelecek için hanım kardeşlerimizi çok önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımızı yetiştirenler annelerdir. Hanım kardeşlerimiz için ilçemizde hükümetimizin gelecek vizyonunda olduğu gibi ’Aile Dostu’, ’Kadın Dostu’ mekanlar oluşturuyoruz. Aile okulları, sıbyan mektepleri, kurs merkezleri yaptık. Şimdi de ilçemizin dört bir yanına Hanım Konakları yapıyoruz ve teker teker açıyoruz. İnşallah donanımlı annelerimiz, donanımlı çocuklarımızı yetiştirecek. Sağlıklı bir gelecek oluşturuyoruz" dedi.
Tarihteki Türk kadınların isimleri
Hanımlar konaklarına tarihteki örnek Türk ve Müslüman kadınların isimlerini verdiklerini ifade eden Başkan Genç, "Kuzey Yıldızı Mahallesi’ndeki iki adet Hanımlar Konağı’nın adını ’Dilşad Hatun’ ve ’Hatice Hanım’ koyduk. Yeni açacağımız hanımlar Konağı’na ise Peygamber efendimizin eşinin adı olan Ayşe anamızın ismini verdik. Böylece hem gençlerimiz ve kadınlarımız tarihimizdeki önemli kadınları öğrenmiş oluyor hem de onların isimlerini yaşatıyoruz. Bu merkezlerde hanım kardeşlerimiz kurs, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabilecek” diye konuştu.
Başkan Osman Genç, Hasköy, Devgeriş ve Gölalan Mahallelerinde de Hanım Konakları inşaatlarının devam ettiğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir