GENEL - 18 Ekim 2016 Salı 16:06

Deprem mühendisliği alanında dünyanın en önemli bilim insanları Türkiye’ye geliyor

A
A
A
Deprem mühendisliği alanında dünyanın en önemli bilim insanları Türkiye’ye geliyor

Deprem mühendisliği alanında dünyanın önde gelen bilim insanları araştırmalardaki son gelişmeleri ve bilimsel sonuçların değerlendirileceği "Uluslararası İleri Depreme Dayanıklı Yapılar Kongresi’ne (AERS-2016)" katılmak üzere Samsun’a geliyor.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azer Arastunoğlu Kasımzade’nin başkanlığında uluslararası işbirliği ile düzenlenen AERS-2016 kongresi, deprem mühendisliğindeki araştırmalara bütüncül bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Dünyada ileri gelen deprem araştırma merkez başkanları ve deprem mühendisliği alanında dünyadaki en önemli bilim adamlarının katılacağı "Uluslararası İleri Depreme Dayanıklı Yapılar Kongresi", depreme dayanıklı yapıların analizi, tasarımı ve temel uygulamalı araştırmalar alanında gelişmelerin tartışılacağı önemli bir forum olma özelliği taşıyor.
"Uluslararası İleri Depreme Dayanıklı Yapılar Kongresi": Yurt dışından,
Kanada Deprem Araştırma ve Gerçek Zamanlı Yapı Sağlık İzleme Merkezleri Başkanı Prof. Dr. Carlos Ventura, Amerika Birleşik Devletleri FN Depreme Yalıtımlı Yapılar Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Farzad Naeim, Japonya Depreme Dayanıklı Aktif Kontrollü Yapılar Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yoichi Mukai, İtalya Avrupa Deprem Araştırma Merkezinin kurucusu ve "Yerdeğiştirmeye Dayalı Tasarım" yönteminin yazarı Prof. Dr. Gian M. Calvi, Rusya, Novosibirsk Betonarme Yapılar Araştırma Merkezinden Prof. Dr. Valery M. Mitasov başkanlığında araştırmacıların yanı sıra İspanya, Avustralya, İran,
Azerbaycan ve birçok ülkeden katılan bilim adamları ile beraber ülkemizden de Kandilli Deprem Araştırma Merkezinden Prof. Dr. Mustafa Erdik, Prof. Dr. Mehmet N. Aydınoğlu, Prof. Dr. Erdal Şafak, Prof. Dr. Eser Çaktı, Prof. Dr. Doğan Kalafat, Prof. Dr. Atilla Ansal, ODTÜ‘den Prof. Dr. Polat Gülkan, Prof. Dr. Çetin Yılmaz, Prof. Dr. Murat Dicleli, İTÜ’den Prof. Dr. Zekai Celep, Prof. Dr. Tülay Aksu, DEÜ’den Prof. Dr. Hikmet H. Çatal, GTÜ‘den Prof. Dr. Bülent Akbaş gibi birçok değerli bilim adamının katılımı ile gerçekleştirilecek.
Kongreyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Azer A. Kasımzade, "Deprem konusunda uzman isimler, deprem mühendisliğinin önemli problemlerine en güncel çözüm yollarını sunacak. Kongre, depreme karşı güvenli yapıların geliştirilmesine ve deprem mühendisliğine büyük fayda sağlayacak olup, depreme dayanıklı yapıların geleceğe yönelik çalışmalarında uluslararası ortak proje anlaşmalarına zemin hazırlayacaktır. Kongrede ayrıca, yüksek güvenlikli ve depreme dayanıklı sismik yalıtımlı yapı modeli tanıtılacaktır. Kongre; 24-28 Ekim tarihlerinde OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Detaylı bilgi öğrenmek isteyenler ’http://aers2016.omu.edu.tr’ adresini ziyaret edebilir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.