GENEL - 12 Ekim 2017 Perşembe 15:47

Emniyet Müdürü Yavuz’dan “NARKOMOBİL”e ihbar çağrısı

A
A
A
Emniyet Müdürü Yavuz’dan “NARKOMOBİL”e ihbar çağrısı

Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “NARKOMOBİL” Whatsapp uyuşturucu ihbar hattının faaliyete geçtiğini belirterek, “Samsun halkından gördükleri, duydukları ve bildikleri her türlü bilgiyi cep telefonları vasıtasıyla yazılı, fotoğraflı veya videolu olarak tarafımıza bildirmelerini istiyoruz” dedi.

Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “NARKOMOBİL” Whatsapp uyuşturucu ihbar hattının faaliyete geçtiğini belirterek, “Samsun halkından gördükleri, duydukları ve bildikleri her türlü bilgiyi cep telefonları vasıtasıyla yazılı, fotoğraflı veya videolu olarak tarafımıza bildirmelerini istiyoruz” dedi.


Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde “NARKOMOBİL” Whatsapp uyuşturucu ihbar hattı Samsun İl Emniyet Müdürlüğünde devreye girdi. Yeni uygulama hakkında basın açıklaması yapan İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, NARKOMOBİL uygulaması ile birlikte uyuşturucu ile mücadelede daha başarılı olacaklarını söyledi.



“Vatandaşlar uyuşturucu ihbarını ‘0552 155 56 55’ numaralı hatta yapabilir”


Yeni uygulama ile uyuşturucu ile mücadele ivme kazanacaklarının altını çizen Vedat Yavuz, “Ülkemizin kanayan yaralarından birisi terör, diğeri de narkotik suçlar diye tabir ettiğimiz uyuşturucu kullanımı. Narkotik suçlarla mücadeleyi desteklemek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı yeni bir proje başlattı. Bu projenin adı da ‘NARKOMOBİL’ Projesi. Bazı illerimizde faaliyete geçmişti. Biz de bu kapsamda Samsun’da narkotik suçlarla mücadele anlamında bu projeyi faaliyete geçirdik. Bu projede kullanılacak hat, ‘0552 155 56 55’ numaralı hattımız olacak. Görevlilerimiz 24 saat bu hattın başında durarak, gelen ihbarları değerlendirecek. Sokaktaki ekiplerimizle irtibata geçecekler. Projedeki amacımız, vatandaşlardaki internete bağlanabilen telefonları narkotikle mücadele konusunda kendimize kanalize etmek, vatandaşın ihbar erişimini kolaylaştırmaktır. Bu konuyu yaymak için broşürler bastırdık. Bunların dağıtımlarına başladık. Samsun halkından bu hattı işlevsel olarak kullanmalarını istiyoruz. Gördükleri, duydukları ve bildikleri her türlü bilgiyi cep telefonları vasıtasıyla yazılı, fotoğraflı veya videolu olarak tarafımıza aktarılmasını istiyoruz” dedi.



“İhbarları yapan kişilerin kimlik bilgileri tarafımızca gizli tutulacak”


Uyuşturucu ile mücadele konusunda Türkiye’deki en başarılı 3’üncü il olduklarının altını çizen Müdür Yavuz, “Bugüne kadar 155, BİMER ve CİMER’e gelen ihbarlar da tarafımızdan zamanında değerlendiriliyordu. Uyuşturucuyla mücadelede de bayağı bir başarı sağlıyorduk. NARKOMOBİL uygulamasından sonra başarının daha da artacağını düşünüyorum. Samsun geçtiğimiz yıl yapılan istatistik çalışmasında Türkiye’de narkotik suçlarla mücadelede en başarılı 3. il seçilmişti. Narkotim’lerin kurulmasıyla birlikte Samsun’da uyuşturucuyla mücadelede büyük ivme kazanmıştık. Mobil uygulamamızın devreye girmesiyle de hızımızın daha artacağını düşünüyorum. Tek isteğimiz, vatandaşlarımızın her türlü bilgiyi anında tarafımıza aktarmaları ve sokaktaki polisin etkinliğinin arttırılmasıdır. Bu illetten gençlerimizi ve gelecek nesillerimizi kurtarmada bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Gelen ihbarları yapan kişilerin kimlik bilgileri tarafımızca gizli tutulacaktır. Kendi istekleri olmadıkça da polis soruşturmasında açıklamayacağız. İhbarda bulunacak vatandaşlarımızdan bu konuda rahat olmalarını diliyorum” diye konuştu.


Basın açıklamasının ardından Müdür Vedat Yavuz, emniyet binasının önüne gelerek Motorize Narkotim’leri görevlerine uğurladı. Narkotim’e bağlı diğer polis görevlileri de NARKOMOBİL uygulamasının basılı olduğu broşürü vatandaşlara dağıttı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.