EĞİTİM - 23 Kasım 2017 Perşembe 09:48

Girişimci adayları sertifikalarına kavuştu

A
A
A
Girişimci adayları sertifikalarına kavuştu

Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.


Samsun KOSGEB Müdürlüğü, Bafra İş ve İhracat Geliştirme Merkezi ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliği gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin sonunda sertifika töreni düzenlendi. Bafra TSO’da düzenlenen sertifika törenine Samsun KOSGEB Müdürü Nebahat Livaoğlu, İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra TSO Genel Sekreteri Talip Şahin ve kursiyerler katıldı.


Sertifikalarını alan kursiyerlere iş planı hazırlama ve mülakat ile ilgili konularda bilgiler aktaran Samsun KOSGEB Müdürü Nebahat Livaoğlu, "Bafra TSO ile yapmış olduğumuz mutabakat neticesinde bu yıl beşinci Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler, almaya hak kazandıkları girişimcilik sertifikaları ile KOSGEB’e iş planlarını sunacak ve kurmayı planladığınız işle ilgili destek talebinde bulunacaksınız. Gerçekleştirmeyi düşündüğünüz iş fikrinin yenilikçi bir fikir olması ve bölge ihtiyaçlarını karşılaması önemlidir. Kurula sunduğunuz projelerde gerçekçi ve samimi olmanız çok önemlidir. Sertifikalarını alacak kursiyerlerimize hayırlı olmasını dilerim" dedi.


Bafra TSO Başkanı Göksel Başar girişimci adaylarına hitaben yaptığı konuşmada, “Hayalinizdeki iş fikrini gerçekleştirirken siz değerli girişimcilerimize her konuda destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından girişimcilik belgeleri törenle kursiyerlere verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.