GENEL - 14 Şubat 2018 Çarşamba 16:22

Girişimci adayları sertifikalarını Vali ve Başkan’dan aldı

A
A
A
Girişimci adayları sertifikalarını Vali ve Başkan’dan aldı

Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen “Girişimcilik Eğitim Kursu”nu başarıyla tamamlayan kursiyerler belgelerini Vali Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın elinde aldı.

Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen “Girişimcilik Eğitim Kursu”nu başarıyla tamamlayan kursiyerler belgelerini Vali Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın elinde aldı.


Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi tarafından düzenlenen ve Ziraat Odası’nın paydaşı olduğu Girişimcilik Eğitim Kursu tamamlandı. Bafra Ziraat Odasında belge töreni düzenlendi. Törende Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, Girişimcilik Eğitim Kursu ile ilgili bilgilendirme yaptı. Ergenlik, kursa katılan kursiyerlere işlerini kurmaları için İŞKUR tarafından bayanlara ve engellilere 50 şer bin, eski hükümlülere 27’şer bin lira hibe verileceğini, ayrıca KOSGEB tarafından da kendi işini açan kursiyerlere 50’şer bin lira hibe, makine ekipman için de 100 bin lira faizsiz kredi verileceğini açıkladı.


Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Kaymakam Ali Fuat Türkel’in ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu sertifikaları alalımda bir kenara koyalım demeyin. Hayat mücadele etmektir” dedi. Türkiye’nin Suriye’de büyük bir mücadele verdiğini belirten Yılmaz, “Hainlerin hemen güneyimizde devlet kurmaya yönelik girişimlerini kırıp, orada mücadele eden silahlı kuvvetlerimizin kahramanlarını buradan şükranla ve minnetle anmak istiyorum. Şehitlerimize de rahmet diliyorum” dedi.


Vali Osman Kaymak ise yaptığı konuşmada, “Artık Türkiye’de bir iş yapmak için belge isteniyor. O belgeleye bağlı olarak eğitimden sonra ilgili kurumlardan krediye başvuracaksınız ve iş yapacaksınız. Hanımefendiler de evlerinde oturmayla yetinmeyip daha çok üretmek, daha çok kazanmak için böyle bir programa katıldıkları için kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.



“Samsun potansiyelini daha iyi kullanmalı”


Samsun’un bir tarım kenti olduğunu vurgulayan Kaymak, “Bafra ve Çarşamba Ovaları Türkiye’nin gıda merkezlerinden biri. Ama biz bu ovaların hakkını tam olarak veriyor muyuz, buradan tam olarak yararlanabiliyor muyuz? Samsun potansiyelini daha iyi kullanmalıdır. Var olan potansiyeli kullanmanız halinde daha çok üreteceğiz, daha çok evlerimize para girecek ve Türkiye daha çok üretmede de daha güçlü olacak” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından, kursa katılan 47 kişiye protokol tarafından belgeleri verildi.



Vali, muhtarın fötr şapkasını taktı


Bafra Ziraat Odası’nda düzenlenen belge törenine katılan Samsun Valisi Osman Kaymak ile kendisini karşılamaya gelenler arasında bulunan Düzköy Muhtarı Mehmet Ekiz arasında ilginç diyalog yaşandı. Karşılama anında protokolde bulunan Düzköy Muhtarı Mehmet Ekiz’in başındaki fötr şapkayı alan Vali Kaymak, başına taktığı şapka ile basın mensuplarına poz verdi. Muhtar Ekiz ise muhtar şapkasının terfi etiğini, artık ‘vali fötr şapkası’ olduğunu söyledi.


Törene ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Karadeniz, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaş Akın ve kursiyerler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Kuzugöbeği Mantarı 1500 TL’den satıldı Fethiye’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde Kuzugöbeği mantarının kilosu Bin 500 TL’den satışa sunuldu. Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Üzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi’nde düzenlenen festivalin açılış töreninde renkli görüntüler oluşurken, katılımcılara kuzugöbeği çorbası ikram edildi. Festivale gelen vatandaşlar davul, zurna ve delbek eşliğinde karşılanırken, dastar ve hediyelik eşya stantları kuruldu. Festival alanında, kadınların dokuma tezgahlarında dokuduğu “Dastar bezi”, yöresel el sanatları ve yiyecekler satışa sunuldu. Mahalle sakinleri ormandan topladıkları taze kuzugöbeği mantarı ise kilosu Bin 500-2000 TL, kurutulmuşu ise 8 bin ila 10 bin TL arasında satıldı. Her gün dolu dolu geçmesi beklenen festival kapsamında davul zurna ve delbek şovları, bando gösterisi, Yeşilüzümlü İlkokulu halk oyunları gösterileri, Sirtaki ve Ege dansları gösterisi, çeşitli yarışmalar, fotoğraf sergileri yer alacak. Etkinlikler; çocuk oyunları ve dans yarışmalarıyla devam edecek. Sakiler ve Saykolar sahne alacak Festivalin ikinci gününde sabah antik kent Kadianda’ya yürüyüş, öğleden sonra ise yemek yarışması yapılacak. Cumartesi günü etkinlikler çocuk oyunları, dans yarışmaları ile devam edecek. Cumartesi akşamı saat: 21.00’de Sakiler Grubu sahne alacak. Festivalin son günü çocuk oyunları ile dans yarışmalarının yapılacağı festivalde Dağların Sultanları, Beşkaza’nın Sultanları, Sirtaki ve Ege Dans grubu, Kırgızistan Darikan dans grubu performans gerçekleştirecekler. Festival, Pazar akşamı saat: 21.00’de Sakiler ve Saykolar Grubu’nun sahne alacağı konserle sona erecek.
Yalova Yalova’ya 2024’ün ilk 3 ayında 233.8 milyon liralık yatırım Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Kaya, başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Toplantıda İLYAS (İl Yatırım Takip Sistemi) üzerinden 2024 yılı 1. dönem yatırım uygulamaları değerlendirildi. Sorun, darboğaz ve çözüm önerilerinin görüşülmesinin ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı tamamlandı. Açılış konuşması öncesinde yerel seçimler sonrasında göreve yeni seçilen belediye başkanları kendilerini tanıttı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, yatırımlarla ilgili, “İlimizde 2024 yılı 1. dönem sonu itibariyle; 13 adet yatırımcı kuruluşun faaliyet gösterdiği 8 ana sektörde, 11 adet biten, 59 adet devam eden, 5 adet başlanmamış ve 20 adet ihale aşamasında olmak üzere toplam 95 adet proje bulunmaktadır. Yatırımların toplam proje bedeli 12,5 milyar TL’dir. Mevcut projeler için 2024 yılından önceki yıllarda yapılan harcama ise 7,4 milyar TL’dir. 2024 yılında projelere toplam olarak 806,6 milyon TL ödenek ayrılmıştır. 2024 yılında 1. dönem sonuna kadar yapılan toplam harcama ise 233,8 milyon TL olup, yıl içinde yapılan harcamanın yıl ödeneğine göre %29,0 oranında; projelere yapılan toplam harcamanın toplam proje bedeline göre ise %61,2 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Kamu yatırımlarının, yerel ve merkezi düzeyde aktif olarak izlenmesi, analiz edilmesi ve geleceğe yönelik olarak projeksiyon yapılabilmesi maksadıyla, il Yatırım Takip Sistemi Projesi (İLYAS) geliştirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından da illerdeki yatırımlar İLYAS üzerinden takip edilmektedir. Bu nedenle yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın sisteme gereken özen ve hassasiyeti göstermeleri, veri girişlerini eksiksiz ve zamanında yapmaları son derece önem arz etmektedir. Özellikle ilçe belediyelerimizin de konuya hassasiyeti kamu yatırımlarının takibi açısından çok önemlidir. Yatırımcı kuruluşlarımızın ve yerel yönetimlerimizin her dönemde olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de üzerinde çalıştıkları projelerde titiz davranmaları, sorunların çözümünde gerekli hassasiyeti göstermeleri, ilimizin yatırım hizmetlerinin verimliliği açısından çok önemlidir. İl Koordinasyon Kurulunun 2024 yılı 2. toplantısının ilimiz açısından verimli bir platform oluşturmasını, ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.